DETALJI KALINIĆEVOG BEGA: "Zver" molio žandarme da ga ne biju!

Žandarmi snimili begunce još dok su se niz čaršav spuštali u dvorište Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. Kod Kalinića pronađena masivna šipka nalik pajseru

  • 5

"Nemojte da me bijete, molim vas! Nemojte! Nema potrebe da me bijete!"

Ovako je, prema rečima izvora Telegrafa.rs, cvileo Sretko Kalinić, zvani Zver, kada su ga pripadnici Žandarmerije zaskočili i uhapsili samo nekoliko sekundi pošto je sa zatvorskim pajtosom Željkom Mliosavljevićem, zvanim Crveni vetar i Gavra, skočio kroz prozor Specijalnog suda u kojem je posebno pritvorsko odeljenje CZ-a i pokušao bekstvo!

Izvor Telegrafa.rs iz najvećeg okružnog zatvora na Balkanu otkriva da Milovanović, inače, bliski saradnik Sretena Jocića - Joce Amsterdama, ćuti kao zaliven. Kalinić, bivši pripadnik "zemunskog klana", kaže naš izvor, bio je mnogo brbljiviji. Nije, međutim, otkrio koliko je i koga potplatio za metalnu žicu, poput bonseka, kojom je presekao rešteke na vratima, niti ko mu je iz zatvora i sa slobode pomogao u organizaciji bekstva, ali je izneo druge detalje.

Kalinić je znao da se žandarmi, koji čuvaju zgradu Specijalnog suda, smenjuju svaka dva sata. Slušao je korake i zveckanje opreme žandarma i kada je bio siguran da je napolju tiho, razvalio je ranije presečene rešetke. Kada su on i Milovanović savladali čuvara, vezali ga, uzeli mu odelo, ustrčali su uz stepenice, otvorili prozor na prvom spratu, zavezali čaršave i spustili se, takoreći, u ruke žandarmima koji su ih već primetili!

Kalinić nije znao samo to da je Žandarmerija pojačala nadzor i da je, zbog suđenja Sretenu Jociću i "šabačkoj grupi", bio povećan broj žandarma! Kod Kalinića je pronađena masivna šipka, nalik pajseru, ali, srećom, nije imao vremena da je upotrebi, jer je savladan lako, kao malo dete.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    9. februar 2012 | 00:14

    D. Manojlovicu, jel ti pises bajke u slobodno vreme kad si ovo ovako pesnicki srocio :) molio, cvileo, skocio kroz prozor, a spustao se carsavom, savladan lako, kao malo dete!? batali novinarstvo!

  • Mina Raich

    9. februar 2012 | 21:20

    @Peki> Pa da ga nisu savladali kao malo dete, on bi pobegao, savladan je taj kriminalac kao pilence :D To je bar jasno svakom, pohvala Zandarmeriji na dobro obavljenom poslu

  • Gordon1967

    8. februar 2012 | 16:27

    Update DETALJI KALINIĆEVOG BEGA: "Zver" molio žandarme da ga ne biju! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/izCEdnsT via @TelegrafRs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA