Specijalni butici za srpsku policiju

Predviđeno je da nove uniforme budu skrojene po uzoru na evropske i američke modele. Umesto šapki uvode se kačketi, ženama obavezne suknje a na značkama će četiri slova S zameniti grb sa dvoglavim orlom

  • 22

Srpski policajci uskoro će dobiti nove, moderne i po evropskim standardima skrojene uniforme, prenosi "Informer".

Policajci će, kako saznaje list, imati i potpuno nove značke i oznake na uniformi. Prema predlogu koji stiže iz vrha MUP, novu odeću i obuću policajci će nabavlajti u posebnim buticima.

Biće, kako se dodaje, utvrđeni strogi standardi kvaliteta, vrste i boje materijala od koga će se izrađivati uniforme. Na osnovu toge biće raspisan tender na koji se mogu prijaviti sve kompanije zainteresovane za ovaj posao.

- Zamena odeće za 24.000 uniformisanih policajaca koštaće, u prvom turnusu, oko 10 miliona evra. Planirano je da svaki policajac godišnjedobije po četiri kompleta uniforme, dv aletnja i dva zimska - objašnjava sagovornik lista iz vrha MUP.

Tako će policajci u Srbiji imati kompletno novu odeću, od veša, čarapa, košulja i jakni pa do kapa.

- Uniforma će biti skrojena po uzoru na evropske i američke modele. Jakne su moderne poput "spitfajerki", pantalone su od pamučnog termoregulacionog materijala, s velikim džepovima, džemperi će imati rol-kragne, a podrazumevaće se i termo-veš. Policajci će nositi kačkete umesto šapki. One ostaju samo kao deo svečane uniforme - priča sagovornik.

Zanimljivo je da se za žene uvode suknje koje će biti deo redovne uniforme. Saobraćajni policajci će imati fluorescentne oznake na uniformama. Svi policajci će dobiti nove značke i oznake, na kojima će umesto četiri slova S biti grb sa dvoglavim orlom.

Posebno je zanimljivo to što se uniforme neće deliti, već prodavati u specijalizovanim prodavnicama. Ideja je da svaki policajac uz platu dobije i novac za kupovinu uniformi. Na taj način, objašnjava sagovornik, smanjila bi se korupcija i moguće malverzacije. Sličan servis ima i Nemačka.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    2. april 2013 | 01:51

    Specijallizova prodavnica koju ce otvoriti onaj koji pobedi na tenderu,a po obicajju ministrov prijatelj koji ce da registruje firmu sa jednim zaposlenim.

  • Kiza

    2. april 2013 | 02:55

    Ako.... I treba.... Gde ce i sta ce onaj muceni pozornik sa sapkom ko sombrero, pantalonama na liniju i lakovanim cipelicama....

  • BETTY

    2. april 2013 | 21:52

    Pa, kad ih budem pojurila u suknji, ima da bude ludo, burazeru, luuuudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA