Mladić operisan, nije došao na suđenje

Predsedavajući sudija Alfons Ori je saopštio da je rano jutros general, optužen za genocid u Srebrenici, bio podvrgnut ranije zakazanom "manjem medicinskom zahvatu"

  • 3

Suđenje generalu Ratku Mladiću nije jutros nastavljeno u Haškom tribunalu, jer se optuženi nije pojavio u sudnici i nije potpisao dokument kojim se odriče prava da prisustvuje suđenju.

Predsedavajući sudija Alfons Ori je saopštio da je rano jutros Mladić bio podvrgnut ranije zakazanom "manjem medicinskom zahvatu", posle kojeg je lekar specijalista preporučio da se Mladić danas odmara.

Zbog toga će proces optuženom za genocid u Srebrenici biti, po odluci sudija, nastavljen sutra, kada bi trebalo da svedoči Žan Rene Ruez, koji je do 2001. bio glavni istražitelj tužilaštva o Srebrenici.

Glavni branilac generala Mladića, Branko Lukić, rekao je da on zna više nego pretresno veće.

- Mene su stražari obavestili da Mladić nije prisutan, kada sam hteo da se sa njim sastanem, a onda me je kolega iz odbrane telefonom obavestio da se on ne oseća dobro - rekao je Lukić. On je dodao da zastupnici odbrane nameravaju da obiđu generala Mladića što pre.

U administrativnoj raspravi, sudija Ori je saopštio da je pretresno veće sredinom marta dobilo zahtev optuženog da se promeni raspored rada zbog zdravstvenih razloga.

Suđenje generalu Mladiću bilo je u prekidu od početka marta. On je optužen za genocid u Srebrenici 1995. i u šest opština BiH 1992, za teror nad civilima u Sarajevu i za uzimanje pripadnika UN za taoce.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA