Izborna komisija: Vujanović 51,2 odsto, Lekić 48,8

Aktuelni predsednik Crne Gore i kandidat DPS-a, prema podacima Izborne komisije, osvojio je još jedan predsednički mandat, dok iz Lekićevog štaba poručuju da neće dopustiti da im ukradu pobedu

  • 3

Izborna komisija Crne Gore saopštila je danas da je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović pobedio na izborima, pošto je osvojio 51,2 odsto glasova, dok je za nezavisnog kandidata Miodraga Lekića glasalo 48,8 odsto birača.

- Za Vujanovića je glasalo 161.940 birača ili 51,21 odsto, a za Lekića 154.290 ili 48,79 odsto glasača - rekao je Kalezić.

On je rekao da su preliminarni zvanični rezultati izbora utvrđeni većinom glasova članova DIK-a, jer su protiv bili predstavnici predsedničkog kandidata Miodraga Lekića, Nove srpske demokratije i Pozitivne Crne Gore, dok su predstavnici Socijalističke narodne partije bili uzdržani.

Kalezić je kazao da će konačni rezultati biti objavljeni nakon isteka roka za žalbe, navodeći da do sada nije bilo većih prijavljenih nepravilnosti, koje bi mogle da utiču na konačan ishoh predsedničkih izbora.

Šef Izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović, kazao je večeras da je DIK prekršila zakon objavljivanjem preliminarnih zvaničnih rezultata, ističući da opozicioni Demokratski front neće dozvoliti da bude prekrojena volja građana na izborima za predsednika Crne Gore.

- Već smo ukazali na brojne nepravilnosti koje su morale da nateraju DIK da prolongira saopštavanje rezultata izbora. U toku je provera izbornog materijala za koji sumnjamo da je falsifikat, a na kojem neko pokušava da prekroji volju građana Crne Gore. Budite sigurni da nećemo dopustiti da nam bude ukradena pobeda - rekao je Danilović.

I Vujanović i Lekić ranije su proglasili pobede na nedeljnim izborima za šefa države.

Na juče održanim predsedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je 63,9 odsto upisanih birača.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximuss

    8. april 2013 | 19:43

    Ocekivao sam da ukradu barem 15% glasova...u skladu sa procentom koji je Milova mafijaska organizacija/drzava naplacivala reket za sverc nafte, cigareta, investicija.... Izgleda da su im apetiti opali, i da sada rade za par procenata.. Iskreno saucesce za 50% postenih stanovnika koji nisu glasali za mafiju

  • jery

    8. april 2013 | 20:08

    Crna Gora, šiptarska država!

  • Nislija

    8. april 2013 | 20:27

    Ih,pa ko je sumnjao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA