Seul u pripravnosti, Pjongjang sprema novu raketnu probu!

Najmanje jedna raketa koja još nije testirana, sa dometom od 3.000 kilometara, puni se gorivom i spremna je za lansiranje, tvrde američki i južnokorejski izvori

  • 3

Južna Koreja je povećala intenzitet nadgledanja zbog indikacija da se Severna Koreja priprema za probu rakete srednjeg dometa, javlja Bi-Bi-Si.

Najmanje jedna raketa koja još nije testirana, sa dometom od 3.000 kilometara, puni se gorivom i spremna je za lansiranje, tvrde američki i južnokorejski izvori.

Pjongjang već izvesno vreme upućuje ratoborne pretnje južnokorejskim, japanskim i američkim bazama u regionu i upozorio je strance u regionu da preduzmu mere predostrožnosti u slučaju rata.

U međuvremenu, Japan je pripremio antiraketnu odbranu u Tokiju iz predostrožnosti, dok je generalni sekretar Ban Ki Mun juče upozorio da bi kriza na Korejskom poluostrvu mogla izmaći kontroli, apelujući na Severnu Koreju da ublaži "provokativnu retoriku" i da ne zatvara zajedničku industrijsku zonu Severne i Južne Koreje.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA