Obradović izašao iz Komisije za istragu ubistva novinara

Predsednik NUNS-a smatra da je neprihvatljivo nuditi pogodbu ključnim ličnostima režima Slobodana Miloševića za koje postoje sudske presude za organizovanje političkih ubistava

  • 1

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović odlučio je da se povuče iz Komisije za istraživanje ubistava novinara.

U saopštenju se navodi da Obradović nije saglasan sa stavom da Komisija predloži Tužilaštvu za organizovani kriminal da pokrene proces u kojem bi bila ponuđena zaštita osobama koje su direktno učestvovale u organizovanju ubistva Slavka Ćuruvije.

- Nije uobičajeno, a i izlazi iz mandata Komisije da predlaže pravosudnim organima koja će lica dobiti status zaštićenog svedoka - navodi se u saopštenju.

Bez obzira na mogućnost da svedočenje ovih osoba može da dovede do identifikacije ubica i nalogodavaca i uspešnog sudskog epiloga, Obradović smatra da je neprihvatljivo nuditi ovakvu vrstu pogodbe ključnim ličnostima režima Slobodana Miloševića za koje postoje i sudske presude za organizovanje političkih ubistava.

- Bez obzira na moju odluku, Komisiji želim uspeh u radu. NUNS će ostati otvoren za saradnju u nastojanjima da se reše ova ubistva - rekao je Obradović, dodajući da će o svojoj odluci obavestiti Izvršni odbor NUNS-a, koji mu je i poverio mandat.

U mandat Komisiji stavljeni su slučajevi Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića iz Jagodine. Na čelu Komisije za istraživanje ubistava novinara je Veran Matić, glavni urednik RTV B92.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    10. april 2013 | 16:22

    Cilj je da se pojedinci oslobode dugogodisnje robije.Setih se jednog vica kad covek trazi deset hiljada eura o ostecenog da bi reko ko mu je ukrai pet hiljada.Kad je dobio deset hiljada izjavio je:JA SAM TI UKRAO PET HILJADA EVO VRACAM TI IH NAZAD A PET ZADRZO ZA SEBE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA