POTVRĐENO: Uz Bojovića uhapšen i Vlada Budala, otkucao ih Kalinić

U Španiji uhapšeni i Siniša Petrić, glavni egzekutor klana, kao i Vlada Milisavljević, jedan od najbližih saradnika ubijenog Dušana Spasojevića Šiptara

  • 2

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, koji su juče uhapšeni u Valensiji, praćeni su duže vreme, a prve pouzdane informacije o njihovom kretanju, skrivanju po Španiji i njihovim jatacima, otkrio je Sretko Kalinić, njihov bivši pajtos iz “zemunskog klana”, saznaje Telegraf.rs od izvora u vrhu MUP Srbije!

Kalinić, koji je bio u sukobu sa skoro svim nekadašnjim “kolegama” iz “zemunskog klana”, prve informacije o tome da se odbegli kriminalci skrivaju u Španiji otkrio je još nakon ranjavanja i hapšenja u Hrvatskoj, u leto 2010. godine.

- Ove informacije pomogle su u lociranju stanova koje su koristili, kao i u otkrivanju njihovih kontakata – kaže naš izvor.

Uhapšeni su: Luka Bojovića, Vlada Milisavljević Budala, Siniša Petrić, zvani Zenica i Bojovićev kum Vladimir Mijanović, zvani Zuba, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Identitet uhapšenih je potvrđen, pa se očekuje da Srbija uskoro zatraži njihovo izručenje po hitnom postupku, rekao je Tanjugu državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen. On je podsetio da su Srbija i Španija potpisnice Konvencije Saveta Evrope o ekstradiciji.

Bojović je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistava, a tereti se i za pokušaj likvidacije Andrije Draškovića 2004. godine, zbog čega mu se sudi u odsustvu. On se pominje i kao organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004, pokušaj ubistva Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi da je Bojović postao šef novog "zemunskog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara. Zbog zločina “zemunskog klana” u Srbiji je osuđen u odsustvu na maksimalnih 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Petrić je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je, svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtu kaznu, ali je na volšeban način “oslobođen” iz zatvora.

Bojović u srpskom podzemlju uživa reputaciju jednog od vođa mafije i u ovim krugovima je poznat i kao Arkanov osvetnik zbog toga što je, nakon ubistva Željka Ražnatovića Arkana, 15. januara 2000. godine, navodno, lično organizovao više ubistava ljudi za koje je verovao da su umešani u zločin u "Interkontinentalu". Međunarodna poternica za njim raspisana je 2010. godine.

Španija je poslednjih desetak godina poznata kao Eldorado za odbegle srpske i mafijaše sa prostora bivše Jugoslavije. U ovoj zemlji su se skrivali Željko Maksimović Maka, Dejan Stojanović Keka, Darko Šarić, odbegli pripadnici "zemunskog klana", kao i mnogi poznati kriminalci iz Crne Gore.

Iako su, navodno, Luka Bojović i Sretko Kalinić sarađivali u nekim likvidacijama i atentatima, njih dvojica su pred hapšenje Kalinića bili u lošim odnosima. Zato se sumnja da je Bojovićevo skrovište "otkucao" upravo Kalinić.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    14. februar 2012 | 22:24

    Ma steta sto nema smtrne kazne!Ili da majka Zoranova moze licno da presudi svima njima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA