PO 97. PUT: Dodeljene Pulicerove nagrade

List "San Sentinel" iz Fort Loderdejla na Floridi dobio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za javnu službu, za istraživački tekst o policajcima koji su van dužnosti rizikovali živote da spasu građane

  • 0

List "San Sentinel" iz Fort Loderdejla na Floridi dobio je ovogodišnju 97. Pulicerovu nagradu za javnu službu, za istraživački tekst o policajcima koji su van dužnosti rizikovali živote da spasu građane.

Novinari "Insajd klimejt njuza" iz Bruklina dobili su Pulicerovu nagradu za najbolju nacionalnu reportažu, a novinar "Njujork tajmsa" nagradu za međunarodno izveštavanje, saopštio je Komitet za dodelu ove nagrade.

Dva reportera "Njujork tajmsa" dobitnici su Pulicerove nagrade za istraživačko novinarstvo, a "Orphan Master's Son" Adama Džonsona dobio je Pulicerovu nagradu za fikciju, prenosi britanska agencija Rojters.

Nevladina organizacija sa sedištem u "Bruklinu insajdklajamat njuz", koja se bavila naftovodom i opasnosima od naftovoda, dobila je nagradu za nacionalno izveštavanje.

Slobodni fotograf Havijer Mansano osvojio je za agenciju Frans pres Pulicerovu nagradu u kategoriji novinske fotografije.

U kategoriji biografije nagrađena je biografija "pravog grofa Monte Krista" "The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo" autora Toma Rejsa.

List "Star tribjun" sa sedištem u Mineapolisu dobio je dve nagrade - za lokalno izveštavanje o smrti dece u obdaništima i nagradu za karikaturu.

"Vašington post" osvojio je nagradu za najbolju kritiku iz oblasti kulture Filipa Kenikota.

Dnevnik "San Sentinel" sa Floride, prvi put je osvojio prestižnu nagradu, i to za praćenje rada državnih službenika, za priču o policajcima koji su brzom vožnjom van dužnosti ugrožavali živote stanovnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA