Milisavljević neće još u Srbiju

Vladimir Milisavljević Budala će, ukoliko bude osuđen, kaznu izdržavati u Španiji i tek nakon toga će biti izručen Srbiji

  • 0

Vladimir Milisavljević Budala biće izručen Srbiji tek nakon okončanja krivičnih postupaka koji se protiv njega vode u Španiji, rečeno je u Ministarstvu pravde Srbije.

Uz odluku o odobravanju izručenja Srbiji, navodi se da je ta odluka doneta na osnovu dokaza o tri krivična dela koja su dostavljena španskom Ministarstvu pravde. U dopisu španskog Ministarstva pravde, međutim, ne navodi se koji su to postupci koji se protiv pripadnika "zemunskog klana" vode u toj zemlji.

Umesto toga navodi se da će Milisavljević, ukoliko bude osuđen, kaznu izdržavati u Španiji i da će tek nakon toga biti izručen Srbiji. Po izručenju, Milisavljević će imati pravo da zatraži ponavljanje svih suđenja kojima nije prisustvovao.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog učešaća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, kao i za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik zemunske grupe. Povodom presuda u tim procesima, Srbija je tražila njegovo izručenje, o čemu je špansko pravosuđe pozitivno odlučilo.

U toku mu je suđenje u odsustvu za učešće u pokušajima likvidacija Andrije Draškovića, Zorana Nedovića, kao i ubistvo njihova dva telohranitelja i Branka Jeftovića Jorge.

Odluka španskih pravosudnih organa, koja je stigla u četvrtak, 10. aprila, napisana je na 52 strane kucanog teksta, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA