NEMA ZABORAVA: Godišnjica pogibije Milice Rakić

Nakon više od decenije, na fasadi zgrade u kojoj stanuju Miličini roditelji, u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8, i dalje su vidljiva oštećenja od bombe kako bi zauvek podsećala na strašan zločin koji se ovde desio

  • 9

Navršeno je punih 14 godina od kako je u NATO bombardovanju 1999. stradala trogodišnja Milica Rakić. Tragedija se dogodila nakon što je geler od rasprskavajuće bombe uleteo u kupatilo i pogodio devojčicu u glavu dok je sedela na noši.

Nakon više od decenije, na fasadi zgrade u kojoj stanuju Miličini roditelji, u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8, i dalje su vidljiva oštećenja od bombe.

Fasada zgrade, koja se nalazi na šest kilometara od vojnog aerodroma u Batajnici, namerno je ostavljena oštećena kako bi zauvek podsećala na strašan zločin koji se ovde desio.

Milica Rakić je nakon pogibije postala simbol srpskog stradanja 1999. godine, a njene slike i priča o njenoj sudbini brzo su obišli svet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaaaaaa

    17. april 2013 | 16:51

    Ponekad kad gledam TV, pa vidim kako neko ili neka zemlja prkosi i prijeti Americi, upitam sam sebe zašto mi je drago zbog toga, zašto mrzim tu naciju? A onda me ovakav članak podsjeti i potvrdi da sam potpuno u pravu što tako mislim.

  • ator

    17. april 2013 | 17:21

    Do tog dana nisam nikoga mrzeo,a od tog dana kada je malena stradala,naucii sam da mrzim i mogu da vam kazem da sam dobro savladao gradivo.zahvaljujuci ucitelju"milosrdnom andjelu".pocivaj u miru pravi andjele.

  • Zmrki

    17. april 2013 | 16:26

    ...Neka joj je laka zemlja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA