KAO NA FILMU: Ukrali 20.000 evra, policija ih pohapsila tokom kupovine odeće i satova (VIDEO)

Dvojica muškaraca opljačkali su M. M. iz Niša, tako što su iz njene kuće izneli natkasnu sa novcem i nakitom. Pet sati kasnije, uhapšeni su u Inđiji, gde su pokušali da slažu policajce o svom identitetu

  • 1

Miloš M. (31) iz Stare Pazove i Milan G. (28) iz Niša osumnjičeni su da su u noći između srede i četvrtka, iz kuće M. M, vlasnice pekarske radnje, ukrali novac i zlatni nakit ukupne vrednosti od 20.000 evra.

Zahvaljujući brzoj akciji niške i novosadske policije, lopovi su uhapšeni pet sati nakon pljačke, i to u Inđiji, tokom kupovine u tamošnjem autlet centru. Za samo nekoliko sati lopovi su uspeli da potroše oko 5.000 evra za skupocene satove i markiranu garderobu, dok su ostatak novca i nakit vraćeni vlasnici.

Kako saznajemo u izvorima bliskim istrazi, pretpostavlja se da je kuća sa novcem "tipovana", odnosno da su lopovi dobili informaciju da M. M. drži veliku sumu novca i vredne stvari u svom stanu.

- Oni su obili ulazna vrata i ušli na prvi sprat kuće u kojoj živi oštećena M. M. Pretpostavljamo da su bili dobro obavešteni od osobe koja je posećivala ovu porodicu i koja zna gde se nalaze dragocenosti, jer su sa sobom poneli natkasnu, u kojoj su bili zaključani novac i nakit. Operativnim radom smo vrlo brzo uspeli da identifikujemo izvršioce i da saznamo adresu stana koji su iznajmili u Nišu. Prilikom pretresa pronašli smo 10.000 evra i stvari koje su dokazivale da su naše sumnje da su baš oni izvršili pljačku opravdane - kaže naš sagovornik, i dodaje:

- Uspeli smo da utvrdimo da se nalaze u Vojvodini i obavestili smo kolege iz Novog Sada, koji su ih uhapsili u autlet centru u Inđiji. Oni su pokušali policajce da dovedu u zabludu u pogledu svog identiteta, ali im to nije uspelo. U Inđiji smo pronašli i njihovo vozilo, u kojem se nalazio ukradeni nakit. Najveći deo njihovog plena smo pronašli, ali su ipak uspeli vrlo brzo da potroše skoro 5.000 evra na skupocene stvari koje su kupovali u tamošnjem autlet centru.

Opljačkana žena zahvalna je niškoj policiji na ovako brzoj reakciji.

- Ovo je neverovatno, zaista ne znam kako da iskažem zahvalnost policiji na ovako efikasnom radu. Međutim, najsrećnija sam što se sve ovo okončalo bez nasilja. U trenutku kada su lopovi upali, u kući mi je bila stara majka, sin, snaha i unučad. Oni nisu ni slutili šta se dešava samo sprat niže. Stvari se nadoknade, a ljudski životi ne mogu. Ko zna šta bi se desilo da su nas zatekli u kući tokom pljačke - kaže M. M.

Policija je saopštila da je kradljivcima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni istražnom sudiji na saslušanje.

Inače, kako saznaje Telegraf, oba uhapšena su policiji već poznata.

- Oni su poznati od ranije policiji po velikom broju krađa, zbog čega su osuđivani na dugogodišnju robiju. To su profesionalni kradljivci, o čemu svedoči obijačka oprema koja je kod njih pronadjena - kažu naši izvori.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA