PREPORUKA IZ LAGUNE: Biografija žene koju su srpski vojnici zvali "naš brat" (FOTO) (VIDEO)

Nakon nekoliko nedelja, Samanta Jang sa romanom "Dablin strit" skinula Trejsi Ševalije sa šampionske pozicije, a iz mora hitova, poznata izdavačka kuća predlaže biografiju Flore Sends, najprodavaniji roman "Njujork tajmsa" "Utočište" i zabavno štivo Ive Štrljić

  • 1

Izdavačka kuća "Laguna" predlaže čitaocima Telegrafa biografiju Flore Sends iz pera Luiz Miler. Zanimljivo štivo koje opisuje život žene koju su srpski vojnici zvali "naš brat".

Za ljubitelje sedme umetnosti ove nedelje rezervisano je "Utočište" Nikolasa Sparksa, najprodavaniji roman "Njujork tajmsa" po kom je snimljen istoimeni film.

Onima pak koji vole dobar ljubavni zaplet "Laguna" preporučuje novo štivo Ive Štrljić o savremenim ljubavnim vezama "Znam da misliš na mene".

Luiz Miler

Život kapetana Flore Sends

Biografija žene koju su srpski vojnici zvali "naš brat".

Engleskinja Flora Sends, jedina žena iz zapadne Evrope koja je kao vojnik učestvovala u Prvom svetskom ratu, postala je heroina i medijska senzacija zbog svoje borbe u srpskoj vojsci i istaknute vojne karijere. Ova knjiga govori o njenom neverovatnom životu. O detinjstvu muškobanjaste devojčice u blagoj viktorijanskoj Engleskoj, njenom odlasku u Srbiju kao dobrovoljac Crvenog krsta i kasnijem stupanju u vojsku, turnejama i predavanjima koje je držala, braku s kolegom oficirom, boravku u gestapovskom zatvoru tokom Drugog svetskog rata i njenim poslednjim godinama u Safoku.

Flora Sends, opčinjujuća ličnost svog doba i nadahnuće ženama širom sveta, oživljava i zauzima svoje pravo istorijsko mesto u ovoj knjizi nastaloj uz pomoć njene porodice i na osnovu do sada neobjavljivanih privatnih dokumenata i fotografija.

Nikolas Sparks

Utočište

Prvi na listi najprodavanijih romana "Njujork tajmsa" po kom je snimljen istoimeni film.

Kada se u gradiću Sautportu, u Severnoj Karolini, pojavi tajanstvena mlada žena po imenu Kejti, njen iznenadni dolazak pobuđuje pitanja o njenoj prošlosti. Lepa ali povučena Kejti rešena je, čini se, da izbegne stvaranje ličnih veza sve dok je niz događaja ne uvuče u dva odnosa koja uspostavlja i protiv svoje volje - jedan sa Aleksom, udovcem, vlasnikom prodavnice, čovekom dobrog srca i ocem dvoje male dece, i drugi sa Džo, prostodušnom susetkom koja živi sama.

Kejti se bori s mračnom tajnom koja je i dalje progoni i užasava, s prošlošću zbog koje se prepuna straha otisnula na mučno putovanje na drugi kraj zemlje do skloništa koje će pronaći u Sautportu. Uz saosećanje i podršku koju joj uporno pruža Džo, Kejti na kraju mora izabrati između života koji pruža privremenu sigurnost i onog koji uz opasnost donosi i nagradu.

Iva Štrljić

Znam da misliš na mene

Od autorke bestselera "Nemaš pojma koliko te volim".

Maša čezne za svojim bivšim dečkom Milošem, koji je otišao u Australiju da radi i više nikada se nije javio, a ona je ostala u zabludi da je još voli. Sada, posle tri godine a uoči novogodišnjeg dočeka, Maša, posredstvom drugarice Sanje, saznaje da se Miloš vratio u Beograd i kupio stan. Maša ne može da obuzda svoju želju da se susretne sa Milošem. Ipak, ona ne želi da ga prva nazove, ali kad se, posle niza peripetija, oni slučajno sretnu, ništa više neće biti isto.

"Znam da misliš na mene" je knjiga u formi dnevnika o neostvarenoj ljubavi dvoje mladih ljudi. Iz ugla glavne junakinje Maše, Iva Štrljić nam u ispovedno-humorističkom tonu pripoveda o vezama i vezicama, noćnom životu glavnog grada, klubovima i žurkama, večerama i provodima, ali i detaljno opisuje čežnju i ljubavne ožiljke mlade žene.

Lista najprodavanijih "Laguninih" izdanja:

1. Samanta Jang: "Dablin strit"

2. Izabela Mon: Mia i ja: "Lirijina tajna"

3. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

4. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

5. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

6. E.L. Džejms: "Pedeset nijansi – Siva"

7. Dušan Veličković: "Đinđić – Lice mladosti"

8. Brenda Rid: "Povratak na Krit"

9. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

10. E.L. Džejms: "Pedeset nijansi – Oslobođeni"

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA