Poternica za Tačijem još na snazi?

U poternici koju je MUP krajem devedesetih godina raspisao za sadašnjim kosovskim premijerom navodi se da se Tači, zvani Zmija, kreće naoružan i da je sklon upotrebi oružja

  • 7

Poternica koju je MUP raspisao još krajem devedesetih godina za "teroristom Hašimom Tačijem" zvanično nije povučena, iako iz MUP-a tokom dana nismo dobili odgovor u vezi s njom.

Skenirana poternica objavljena u tadašnjim novinama ovih dana kruži društvenim mrežama, a na njoj je fotografija sadašnjeg kosovskog premijera iz mlađih dana.

Kako stoji, Hašim Tači zvani "Zmija" od oca Hadžije, rođen na današnji dan, 24. 4. 1968. godine u mestu Broćna, SO Srbac, pripadnik je terorističke bande albanskih separatista i komandant Političke direkcije Glavnog štaba OVK". Zbog napada na pripadnike policije u Glogovcu, osuđen je 11. 7. 1997. godine na 10 godina zatvora.

U poternici još stoji da Tači boravi u Švajcarskoj i Albaniji a da na Kosovo i Metohiju dolazi preko ilegalnih prelaza iz Albanije.

Konačno, kao posebno upozorenje se navodi da se Tači kreće naoružan i da je sklon upotrebi oružja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA