POČEO BIG DEAL: Studenti pravnih fakulteta u borbi za posao!

Projekat "Big deal" u kome će svoja znanja iz oblasti kompanijskog prava sukobiti studenti pravnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca počeo je danas, a pobednici će dobiti tromesečnu praksu i priliku da budu zaposleni

  • 2

Projekat "Big Deal" u kome će svoja znanja iz oblasti kompanijskog prava sukobiti studenti pravnih fakulteta iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca počeo je danas, a pobednici će dobiti tromesečnu praksu i priliku da budu zaposleni.

Kao i prošle godine, studenti će biti predvođeni asistentima i iskusnim advokatima kako bi otpočeli drugu po redu stručnu praksu koja im omogućava da steknu nova znanja i iskustva u oblasti kompanijskog prava i da kroz takmičenje putem studije slučaja (case study) pokažu ko je stekao najbolje znanje.

Glavni cilj "Big Deal" projekta je podizanje pravne profesije na viši nivo, kao i mogućnost da studenti steknu jedinstvenu praksu kod vrhunskih advokata.

Od projekta korist će imati kako studenti koji stiču nova znanja praktičnim radom, tako i fakulteti, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da povuku spremnije i iskusnije kadrove.

Povodom početka ovogodišnjeg "Big Deal" projekta čelni ljudi advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić obratili su se studentima i medijima:

- Uspeh prvog "Big Deal" projekta je naš glavni razlog da ove godine budemo još ambiciozniji i omogućimo studentima sa još većeg broja fakulteta šansu da steknu nova znanja koja nisu u mogućnosti da dobiju u teoriji, nego isključivo u praksi - rekao je Nikola Janković.

Koncept takmičenja

Studenti su podeljeni u dve strane – jedna je strana koja zastupa prodavca, a druga koja zastupa kupca. Tokom trajanja "Big Deal" projekta i rada na slučaju oni se suočeljavaju s problemima i pitanjima koja se svakodnevno javljaju u advokatskoj profesiji i kompanijskom pravu.

Kompletna komunikacija u okviru "Big Deal" projekta odvijaće se na engleskom jeziku, a pobednici će imati priliku da dobiju tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA