ŠKOLOVAO DECU: Poreznik proneverio državni novac

Niška policija uhapsila je višeg poreskog savetnika filijale Poreske uprave u Svrljigu zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave prisvojio 1.715.395 dinara

  • 3

Viši poreski savetnik filijale Poreske uprave u Svrljigu Aca M. uhapšen je zbog sumnje da je počinio proneveru.

Kako je saopštila niška policija, sumnja se da je on zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službene isprave prisvojio 1.715.395 dinara, koje je potrošio na plaćanje studija svojim ćerkama u Beogradu. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji na saslušanje.

Kako Telegraf.rs saznaje od izvora iz istrage, Aca M. imao je dobro razrađen mehanizam, koji mu je omogućio da više od godinu i po dana neprimetno potkrada državu.

- U dokumentaciji koju je on sačinio navodi se da je 87 poljoprivrednika, poreskih obveznika s područja Svrljiga, steklo pravo na povraćaj dela plaćenog poreza. Rešenja kojima im se ovo pravo priznaje osumnjičeni je dostavljao Upravi trezora, koja je navodni višak poreza uplaćivala na račun koji je on naveo u papirima, a koji je pripadao njegovoj majci. Na taj način je oštetio budžet Srbije za 1.715.395 dinara, na osnovu dosad utvrđenog, ali je moguće da je taj iznos i veći - kaže naš sagovornik.

Čim je policija počela da kontroliše njegov rad, Aca M. otišao je na bolovanje, ali ga to nije spaslo hapšenja.

- Pre nego što smo ga lišili slobode, obezbedili smo čvrste dokaze, između ostalog i snimke iz banaka i sa bankomata na kojima se vidi kako podiže novac. Na saslušanju je sve priznao i objasnio da su mu pare bile potrebne za školovanje ćerki, a nije mogao drugačije da ih obezbedi. Ukradeni novac nismo našli, ali je on obećao da će pokušati da vrati koliko može. On je kazao i da nije imao pomagača u ovim kriminalnim radnjama - dodaje naš sagovornik.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    27. april 2013 | 01:12

    I ništa ...školovao ćerke ,a neko paklicu cigarete 2 godine rebnu,to je pravosudje

  • Observer

    26. april 2013 | 22:34

    Bagra !!!!

  • milojko

    27. april 2013 | 16:02

    pa da skolovao cerku i sina a mi ostali sto ne radimo u drzavnim sluzbama decu da odvedemo u dom ili da se odreknemo njih???????????a ih ostavimo bez skole pozdrav svima ko ovako misli kao ja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA