Eksplozija potresla Prag, najmanje 55 povređenih! (FOTO)

Uzrok detonacije koja je odjeknula oko 10 sati je gas. Zasad ima oko 55 povređenih, od kojih četvoro teže. Nesreća se dogodila u zgradi Filmske akademije scenskih umetnosti u centru češke prestonice

  • 1

U snažnoj eksploziji koja je danas odjeknula u centru Praga povređeno je najmanje 55 ljudi, oštećene su zgrade, popucala prozorska stakla na nekoliko stotina metara unaokolo i sumnja se da još ima ljudi koju su ostali ispod ruševina, javljaju češki mediji.

Četvoro povređenih su u kritičnom stanju, a većina povreda su ogrebotine, modrice i ogrebotine od stakla. Koliko je poznato, nema žrtava, mada su spasioci nastavili da tragaju po ruševinama.

- Došlo je do eksplozije gasa, helikopteri nadleću oblast i motre na situaciju - rekao je Tomas Hulan. On je dodao da je policija zatvorila i okolne ulice i saobraćaj zbog straha od novih eksplozija.

Eksplozija je odjeknula u zgradi Filmske akademije scenskih umetnosti zahvativši jednu stranu kuće u kojoj se nalazi kafe "Slavia" i drugi deo u kojem se nalaze učionice Fakulteta društvenih nauka, u blizini Nacionalnog pozorišta.

Većina onih kojima je ukazana pomoć je prošla sa lakšim povredama, modricama i posekotinama od stakla. Svedoci kažu da su mnogi od njih bili potpuno obliveni krvlju.

- Zatvorili smo gas u 19 zgrada. Evakuisano je 220 meštana - rekla je Pavlina Adamcova ispred vatrogasne službe.

Ulica je prekrivena kamenjem.

Jirina Ernestova, portparolka spasilaca, navela je da sumnjaju da ispod nanosa kamenja ima još povređenih.

Sudeći po prvim informacijama, nesreća se dogodila oko 10 sati u jednoj od kuća.

(M. R. / Izvor: Novinsky.cz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • adem

    29. april 2013 | 11:18

    Da li zivi koji Cecen tamo pa da njemu opet podvale?!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA