Kusturica: Snimanje filma "Ljubav i rat" počinje 10. juna

Reditelj je s filmskom ekipom počeo da obilazi teren na području Trebinja na kojem će film biti sniman u fazama do 30. oktobra. Monika Beluči će boraviti u Trebinju dva dana u junu i sve vreme snimanja u julu i avgustu

  • 1

Snimanje filma "Ljubav i rat", u kojem će igrati italijanska glumica Monika Beluči, počeće 10. juna u Trebinju, potvrdio je reditelj Emir Kusturica, dodajući da će film činiti tri priče od po pola sata koje govore o dobroti, ljubavi i ratu.

Kusturica je sa filmskom ekipom počeo da obilazi teren na području Trebinja na kojem će film biti sniman u fazama do 30. oktobra.

Zvezda ovog ostvarenja Monika Beluči, prema Kusturičinim rečima, boraviće u Trebinju dva dana u junu, i sve vreme snimanja u julu i avgustu.

Napomenuvši da je od ranije fasciniran lokacijama, kućama, austrougarskim putevima, Kusturica je istakao da će film "Ljubav i rat" upravo biti sniman na takvim mestima. Pre svega u Popovom polju, selu Uvjeća, Strujićima, Klobuku, Gatačkom polju i Zelengori.

Idejni tvorac Andrićgrada najavio je i da bi do kraja septembra trebalo da budu postavljeni temelji za izgradnju etno-sela na Romaniji, o čemu je, kako kaže, već razgovarao sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom.

- Projekat je napravljen, a ideja je da se napravi replika Mećavnika, te da se na Romaniji izgradi jedan takav uzorak-staniše gde su naši preci živeli. Cilj nam je da sačuvamo takve vrednosti od zaborava i propadanja - istakao je Kusturica.

Kusturica se u Trebinju sastao i sa Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem i igumanom manastira Tvrdoš ocem Savom.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA