PLAMEN NA BLISKOM ISTOKU: Izrael gomila rakete na severu zemlje!

Pojačana izraelska aktivnost povisila je napetost sa Sirijom, Hezbolahom i Iranom, koji ih podržava. "Gvozdena kupola" štiti od raketa kratkog dometa, koje Hezbolah ima na hiljade

  • 2

Izraelska armija razmestila je raketni odbrambeni sistem na severu zemlje, nakon izveštaja o izraelskim vazdušnim udarima u susednoj Siriji, na čijoj meti je bilo oruzje za koje se verovalo da je namenjeno ekstremistima iz libanskog Hezbolaha.

Armija je saopštila da je premestila baterije "gvozdena kupola" u nedelju u okviru procene situacije.

Takav korak usledio je nekoliko sati nakon što je Izrael izveo vazdušni udar u Damasku, kako je rekao jedan obaveštajni oficir.

Meta napada bila je pošiljka raketa iranske proizvodnje, namenjena Hezbolahu. Bio je to drugi izraelski udar u poslednja tri dana, navodi Asošiejted pres.

Pojačana izraelska aktivnost povisila je napetost sa Sirijom, Hezbolahom i Iranom, koji ih podržava. "Gvozdena kupola" štiti od raketa kratkog dometa. Hezbolah ima na hiljade takvih projektila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    5. maj 2013 | 17:08

    Jevreji gadjaju kad god i koga hoce i nikom nista ... normalno kad su svetske finansije kod njih ali neka nas vise zsobidju sa demokratijom

  • anti antifa

    5. maj 2013 | 18:31

    Cionizam je najveći neprijatelj čovečanstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA