Socijalni radnici joj oduzeli ćerku, a zatim je izgubili!

Danijela Klječanin zabranila ćerki da koristi Fejsbuk, a ona je prijavila socijalnim radnicima. Devojka smeštena u hraniteljsku porodicu, odakle je pobegla

  • 6

Centar za socijalni rad u Šidu Danijeli Klječanin oduzeo je ćerku N. K. (16) i smestio je u hraniteljsku porodicu, a devojka je 23. aprila pobegla i izgubio joj se svaki trag, objavio je Kurir!

- Ćerka mi je nestala pre 15 dana i niko ne zna gde se sad nalazi. Obraćala sam se svim institucijama, ali se nisu udostojili ni da mi odgovore. Strahujem da joj se nešto strašno dogodilo. Polako gubim nadu da je uopšte živa - kaže Danijela.

Ona objašnjava da joj je Centar za socijalni rad oduzeo ćerku zbog „navodnog nasilja u porodici i pritužbe deteta da ne želi više da živi s njom“. Nakon što je N. K. pobegla, tvrdi ona, svi peru ruke i ne žele da preuzmu odgovornost.

- Moja ćerka je i ranije bežala od kuće i često upadala u nevolje, zbog čega sam odlučila da je odvedem kod psihijatra. Međutim, kad sam joj zabranila da koristi Fejsbuk, ispričala je da je tučem i maltretiram. Sutradan su došli po nju i odveli je u hraniteljsku porodicu. Od tada je više nisam videla. Iz centra su me samo obavestili da je pobegla i da niko ne zna gde se nalazi - u suzama priča Danijela.

- Boli me što niko nije proveravao istinitost ćerkinih navoda i što nisu uzeli u obzir da se i ranije tako ponašala. Razumem da su morali da reaguju na eventualno nasilje, ali ovo je previše - priča Danijela Klječanin.

Direktor Centra za socijalni rad u Šidu Svetozar Šolaja nije hteo da prizna da je devojčica nestala, ali je potvrdio da je pobegla iz hraniteljske porodice. On je objasnio da je devojčica na telu imala modrice i da su reagovali zbog sumnje da se radi o nasilju u porodici.

Na ponovljeno pitanje da li zna gde se devojčica trenutno nalazi, Šolaja odgovara:

- Ona je i ranije bežala, nemojte od toga da pravite senzaciju. Institucije rade svoj posao. Centar za socijalni rad je uradio sve po zakonu - rekao je Šolaja.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    9. maj 2013 | 11:49

    KAKO STE SLEDILI ZAKON, TAKO VAM JE DETE I POBEGLO...SOCIJALNI RADNICI SU JE ODVOJILI OD MAJKE A SADA IH BOLI UVO GDE JE DETE...ZNAČI, NE MOGU DA KAZNIM NEPOSLUŠNO DETE??? NIJE NEGO, TREBA DA PITAM NJIH...STRAŠNO, A POJE4DINE HRANITELJSKE PORODICE UZIMAJU DECU DA BI DOBILI PARE ILI RADNU SNAGU...

  • drzava

    9. maj 2013 | 11:49

    najbolje vreme da uzmete advokata. vama ce morati da se vrati sudske troskove jer ce te biti u pravu svakako. cak i ostetu za psihicki maltretiranje i nesaslusavanje vas.

  • drzava

    9. maj 2013 | 11:47

    kada se nasa drzava pravi toliko pametna neka oni odgovaraju za takav slucaj. ako vide da ste vi bili u pravu nek vam i sudske troskove i psihicku ostetu plate. vi imate prava na to. vi ste trazilu pomoc sto je i jako pametno bilo od vas i dovoljno. sto je drzava uzela vase dete bez razmisljanje njene psihicko razmisljanje to je sada njihov problem. mozda je i drzava ubila vase dete stakvih postubkom. to su isto psihopati ako vam nepomognu i nisu na vasoj strani sta se tice saslusavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA