Srpska firma u Sidneju dobila nagradu za najbolju ambalažu na svetu! (FOTO)

Ambalaža brenda "Bakina Tajna", koju je dizajnirao srpski dizajnerski studio "Peter Gregson", dobitnik je nagrade "WorldStar 2013" kao najbolja na planeti

  • 6

Srpski dizajnerski studio "Peter Gregson" za potrebe brenda "Bakina Tajna", proizvođača "Foodland", redizajnirao je ambalažu za celu liniju proizvoda ove firme. Upravo dizajn ove ambalaže dobitnik je ovogodišnje nagrade "WorldStar 2013" kao najbolji na svetu!

 

- "Bakina Tajna" su proizvodi koji se pripremaju po tradicionalnim recepturama, i u trenutku kada je "Peter Gregson Studio" pozvan da uradi projekat redizajna ambalaže za celu liniju proizvoda, "Bakina Tajna" je već bila dobro pozicioniran i jak brend. Takođe, to je pre svega bio projekat za proizvode koji se izdvajaju svojim kvalitetom. Tako je nastala nova ambalaža kao rezultat dobrog i smelog spoja tradicionalnih elemenata i pročišćenosti. Ta kombinacija je nešto što je kupac prepoznao kao jasno i iskreno i to je ono što je ovu ambalažu izdvaja od ostalih - kažu za Telegraf iz ovog dizajnerskog studija.

U "Peter Gregson Studiju" tvrde da je ceo projekat kompletnog redizajna ambalaže "Bakina Tajna" trajao oko dve godine i urađeno je 5 raličitih pakovanja (staklene flaše i teglice), koje svojom autentičnom formom, filingranskom etiketom i pročišćenim dizajnom predstavljaju jedinstvenu celinu brenda.

Inače, "Peter Gregson Studio" je nezavisni studio u Novom Sadu, a osnovali su ga Jovan Trkulja (kreativni direktor) i Marijana Zarić (umetnički direktor) 2005. godine.

- Danas "Studio Peter Gregson", pored Marijane i Jovana, u svom timu ima još nekoliko važnih imena sa domaće dizajn scene kao što su Milica Pantelić, Milan Letić, Nikola Škorić. Iako je višestruko nagrađivan, studio je najviše ponosan na to što je za sve ovo vreme uspeo da ostane relativno mali, nezavisan i što svakom novom izazovu u potpunosti posvećuju svoj kreativni potencijal - kaže nam Marijana Zarić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • filip

    9. maj 2013 | 20:20

    svaka cast! a svakacast i redakciji telegrafa sto su bas ovu vest stavili kao glavnu! ko ce ih hvaliti ako necemo mi! sto vise ovako dobrih vesti koje su za svaku pohvalu a manje karleuse i ostalih radodojki!

  • Danijel Dimitrioski

    9. maj 2013 | 20:19

    Svaka cast!!! Mislim da je ovo najbolji nacin da prestavljamo srbiju i nas narod trebamo da se u svetu pokazemo u najboljem svetlu i to sa nasim brendova

  • Goran

    9. maj 2013 | 21:19

    Ambalaza je odlicna a proizvodi su jos bolji! Svaka vam cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA