Sud potvrdio optužnicu protiv Miškovića

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu preispitivalo je optužnicu i utvrdilo da sadrži sve elemente da bi se po njoj postupalo. Optužnica prosleđena optuženima i braniocima

  • 0

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još 10 njegovih saradnika i prosledio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda juče preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.

Ristić je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik "Nibens grupe" Milo Ðurašković.

Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je, takođe, predložilo da se Miroslavu Miškoviću i Ðuraškoviću produži pritvor.

Mišković i Ðurašković su u pritvoru koji im je određen do 9. juna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA