Putin i Netanjahu se sreli u Sočiju, Rusija više ne pominje sistem S-300 za Siriju!

- Naš sledeći sastanak održaće se u Ejlatu, gde je tiho i mirno - rekao je Netanijahu, navodeći da je Soči divan grad koji cveta i da ta činjenica dokazuje da cveta čitava Rusija

  • 1

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da se sledeći put sastanu u izraelskom letovalištu Ejlat, na Crvenom moru, nakon što su se danas sastali u Sočiju u Putinovoj rezidenciji na Crnom moru.

- Naš sledeći sastanak održaće se u Ejlatu, gde je tiho i mirno - rekao je Netanijahu, navodeći da je Soči divan grad koji cveta i da ta činjenica dokazuje da cveta čitava Rusija.

On je, međutim, priznao da se u poslednje vreme Ejlat našao na udaru raketne vatre sa egipatskog Sinajskog poluostrva. To nas podseća da region nije stabilan, da je čak eksplozivan, rekao je izraelski premijer.

Putin je, s druge strane, pozitivno ocenio bilateralnu saradnju i zahvalio se na toplom dočeku za vreme ranijih poseta Izraelu, preneo je ITAR-TASS.

On je rekao da očekuje da će Izrael uskoro imati mogućnost da se usredsredi na ekonomiju i međunarodne odnose.

Putin i Netanijahu sastali su se da razgovaraju pre svega o situaciji u Siriji, zbog zabrinutosti da bi Moskva uskoro mogla da obezbedi Damasku unapređene rakete.

Izraelski zvaničnici su zatražili od Rusije da zaustavi isporuku ruskog odbrambenog sitema S-300, podseća Asošiejted pres. Međutim, otvarajući sastanak, nijedan od lidera nije pominjao te rakete.

Rusija nastavlja da isporučuje vojnu opremu uprkos građanskom ratu u Siriji, ali se do sada uzdržavala da obezbedi sistem S-300 koji ima domet do 200 kilometara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    14. maj 2013 | 18:08

    Zašto se Izrael plaši S-300, kad je to odbrambeni PVO sistem? Zar suverene države više nemaju ni pravo da se brane?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA