Kredit u švajcarcima duplo skuplji od pozajmice u evrima

Prosečan kredit u "švajcarcima", prema podacima koje je izneo Veroljub Dugalić, iznosi 6,1 milion dinara, dok je prosečan kredit u evrima 3,2 miliona

  • 4

Otplata kredita u švajcarskim francima nije sistemski problem bankarskog sektora, niti problem kursa, već problem standarda građana, smatra Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Ipak, on ističe da bi traženje rešenja, koje će pomoći samo građanima zaduženim u francima, u neravnopravni položaj stavilo ostale klijente banaka.

U švajcarskim francima je uzeto 22.000 kredita, što je tri odsto ukupne bankarske aktive, a zasad kasni otplata 0,1 odsto ovih zajmova, kaže Dugalić.

- U vreme kada je bilo povoljnije zaduživati se u francima, 257 građana Srbije kupilo je po dva stana koristeći ovakve kredite. A svi koji su se zadužili u francima od 2006. do 2012. godine imali su manje mesečne rate od onih koji su se zadužili u evrima - naveo je Dugalić.

Prosečan kredit u "švajcarcima", prema podacima koje je izneo Dugalić, iznosi 6,1 milion dinara, dok prosečan kredit u evrima iznosi 3,2 miliona dinara.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horacije

    15. maj 2013 | 02:54

    Zavadi pa vladaj...sad ce da ispadne kako oni koji imaju kredite u svajcarcima moraju da isplate sada vec duplo vecu sumu od projektovane, da oni koji imaju kredite u evrima ne bi bili oštećeni. Sve mi se nesto ide u WC...

  • jana

    15. maj 2013 | 07:38

    Tralalalaaaaaa!

  • Ko to tamo rida

    15. maj 2013 | 00:19

    Komentar bankara je glup ! Koji i kakvi stanovi ? Ko moze za 6,2 miliona dindzi da kupi dva stana ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA