SRPSKA DELEGACIJA U POSETI GUGLU: Srpski "Play Store" do kraja godine u Srbiji! (FOTO)

"Američki gigant "Gugl" do kraja godine dolazi u Srbiju, a značaj te investicije biće u poboljšanju imidža Srbije", rekao je premijer Srbije prilikom posete "Guglu"

  • 5

Srpska ICT delegacija na čelu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem posetila je danas sedište "Gugla" i tom prilikom se razgovaralo o više tema, a jedna od njih je i zainteresovanost ovog svetskog giganta za srpsko tržište, pa se tako može očekivati da do kraja godine "Gugl" dođe u Srbiju!

U sedištu "Gugla" razgovaralo se o više tema, gde su predstavnici ovog svetskog giganta iskazali svoje veliko interesovanje za srpsko tržište, a od njih je srpska delegacija dobila set instrukcija neophodnih za izmenu zakonskih regulativa koje se odnose na internet poslovanje čime će svi servisi "Gugla" bili dostupni građanima Srbije.

Neki od pomenutih servisa su: "Google CheckOut", kupovina na "Google Play Store"-u Android aplikacija, knjiga, filmova i slično.

U sklopu "Gugl" servisa koji se očekuju da budu dostupni pojedincima i firmama u Srbiji je i naplata Android aplikacija na "Google Play"-u razvijenih kod nas, čime će se pospešiti i izvoz softverskih proizvoda.

"Google CheckOut" u kombinaciji sa "Google Wallet"-om će biti glavna konkurencija PayPalu, što će biti dobro za državu, a takođe je obećano da će Nexus telefoni i tableti biti uskoro dostupni u Srbiji.

Premijer Srbije Ivica Dačić je zajedno sa predstavnicima ICT misije izuzetno dobro reprezentovao srpsku ICT industriju i prilikom ove posete rekao da želi da država Srbija postane dobar partner sa "Guglom".

Sa druge strane, država će da se otvori "Guglovim" rešenjima za e-goverment i u oblasti edukacije. Edukacija je, inače, jedan od glavnih pravaca ove velike kompanije i vrlo brzo naše škole trebalo bi da dobiju prve "Gugl" kabinete.

Prijem je zaista bio na najvišem mogućem nivou, a ICT delegacija na čelu sa Dačićem posetila je i "Epl", gde se očekuje da vrlo brzo dođe do saradnje sa Srbijom.

- Američki giganti "Gugl" i "Epl" do kraja godine dolaze u Srbiju - najavio je premijer Ivica Dačić nakon posete tim kompanijama u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji, dodajući da će značaj te investicije biti u poboljšanju imidža Srbije.

- Očekujemo da se otvore prodavnice "Guglovih" i "Eplovih" proizvoda, a najveći značaj te investicije će imati u poboljšanju imidža Srbije, koji dobija dolaskom vodećih kompanija iz te oblasti u Srbiju - rekao je premijer.

Premijer i srpska delegacija posetili su "Cisco", koji je obećao da će finansirati projekte digitalizacije televizije širokopojasnih mreža i interneta, kao i da će ulagati u edukaciju.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    15. maj 2013 | 08:28

    Dacic poput Tita, obradjuje strance i prikuplja njihove simpatije. :) Salu na stranu, to je zaista nacin da sa velikim svetskim kompanijama i uticajnim drzavama ostvarimo poslovnu saradnju. Opsti razgovori i gostovanja nasih visokih drzavnika svuda po svetu mogu nam podici ugled na veoma visokom nivou. Tako ce za nas svi znati, znace ko smo i sta zelimo i uspeh u takvim okolnostima je neizostavan. Titova taktika, mali medju velikima postaje veliki...

  • Nemanja

    15. maj 2013 | 07:25

    Daaaj Boze!

  • Nenad

    15. maj 2013 | 02:47

    Debeli svuda mora da gura nos. Elem, suplje price i od ovoga nema nista niti je ovo nesto spektakularno kako je prikazano. Zemlja gde se tresnje prodaju na komad je daleko od trzista za koje bi neki gigant bio zainteresovan. Mi smo mali, malo trziste, vise od 50% gradjana je it nepismeno. By the way, Nexusa ima na nasem trzistu kao i apple-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA