STEČAJNA MAFIJA: Kljajeviću 6,5 godina zatvora, mora da vrati 5.080 evra i 113.000 dinara

Optužnicom su obuhvaćena 34 optužena, a prvi na optužnici označen je Goran Kljajević. Pored njega kao organizatori navedeni su beogradski advokat Nemanja Jolović, Sekula Pijevčević, vlasnik "Eko produkta" Milinko Brašnjević, kao i nekadašnja direktorka "Poštanske štedionice" Jelica Živković

  • 7

Specijalni sud u Beogradu izrekao je presudu grupi poznatoj kao "stečajna mafija", na čelu sa bivšim predsednikom Trgovinskog suda u Beogradu Goranom Kljajevićem, kome je određena kazna od 6,5 godina zatvora i zabrana bavljenja sudijskom dužnosti narednih pet godina.

Na najvišu kaznu osuđen je bivši direktor "Kreditno eksportne banke" Sekula Pjevčević, koji je dobio devet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara.

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, osuđen je na pet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara, a bivši stečajni upravnik predzeća "Rad" Miljko Živojinović, koji je takođe u bekstvu, osuđen je na pet godina zatvora.

Sudija Dušan Vojnović rekao je da je Kljajević osuđen za zloupotrebu službenog položaja i kršenja zakona od strane sudije i da mora da vrati 5.080 evra i 113.000 dinara koje je protivpravno stekao.

Optužnicom su obuhvaćena 34 optužena, a prvi na optužnici označen je Goran Kljajević.

Pored njega kao organizatori navedeni su beogradski advokat Nemanja Jolović, Sekula Pijevčević, vlasnik "Eko produkta" Milinko Brašnjević, kao i nekadašnja direktorka "Poštanske štedionice" Jelica Živković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    15. maj 2013 | 12:08

    Ma dajte molim vas. I ja bi da sam ukrao par miliona lezao 6god i vratio 5500eura. Bruka i sramota.

  • SRBA

    15. maj 2013 | 13:04

    Uzas odose milioni a vracaju pet hiljada evra,koliku ce sicu miskovic onda vratiti.Nasi sudovi su zabavista!

  • NE-PRAVDA

    15. maj 2013 | 12:04

    bojim se dali ce imati da plate ,,ovolike,, kazne. Stramna presuda. Gde su milioni iz stecaja? Nebi me cudilo da su oslobodeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA