TABAKOVIĆ: Rešenja kredita u švajcarcima za tri nedelje

Nikoga nećemo dovesti u neustavnu situaciju, da forsiramo korisnike kredita u bilo kojoj valuti, najavila je guvernerka NBS

  • 0

Za tri nedelje trebalo bi da bude poznat predlog rešenja za građane koji imaju problema zbog stambenih kredita u švajcarskim francima, najavila je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

- Predlog neće uzeti u obzir one građane koji su kredite u francima uzeli da bi kupili dva stana, recimo, već će granica biti socijalna, i imaće u vidu prosečnu četvoročlanu porodicu - objasnila je Tabakovićeva na konferenciji za novinare.

Naglašavajući da će rešenje biti socijalno odgovorno, ona je pozvala građane da budu strpljivi dok se rešenje ne nađe, jer je "kvalitet rešenja važniji od brzine njegovog donošenja".

Rešenje mora da bude održivo, rekla je guverner NBS.

- Nikoga nećemo dovesti u neustavnu situaciju, da forsiramo korisnike kredita u bilo kojoj valuti - rekla je Tabaković.

Ona je dodala da je ostalo da se održi još jedan sastanak sa bankama pre predloga rešenja jer, kako je obrazložila, ne želi da se dođe u situaciju da Centralna banka bude tužena strana.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA