Mercedes posle 17 godina odlazi iz Srbije!

"Mercedesov" servis, objekte i radnike kupiće firma iz Švajcarske "Emily Frey", koja već renovira servis "Mercedesa". Ubuduće će se "mečke" u Srbiji kupovati iz "druge ruke" i biće skuplje

  • 8

"Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora", kompanija koja je godinama predstavljala jednu od vodećih u automobilskoj industriji na ovim prostorima, zbog ekonomske krize odlazi iz Srbije, saznaje Telegraf.rs!

Prema informacijama do kojih smo došli, Mercedesov servis, objekte i radnike kupiće firma iz Švajcarske "Emily Frey". Ova firma iz Berna kupila je za sada čitav "Servis Mercedesa" i krenula s renoviranjem prostorija, ali i smanjenjem broja zaposlenih. Zvanično bi s radom trebalo da počne u junu ili julu mesecu ove godine.

Građani Srbije će tako automobile ovog svetskog proizvođača morati da kupuju preko dilera iz takozvane "druge ruke" zbog čega će njihovi proizvodi poskupeti.

"Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora" osnovan je 3. decembra 1996. i u većinskom je vlasništvu kompanije "Daimler AG" sa sedištem u Štutgartu. U pitanju je jedna od najuspešnijih firmi na svetu, koja predstavlja poznate marke putničkog programa "Mercedes-Benz", "Smart" i "Maybach", kao i brendove iz programa komercijalnih vozila "Mercedes-Benz", "Freightliner", "Sterling", "Western Star" i "Setra".

Portparol "Mercedes - Benz Srbija i Crna Gora" Mirela Micić kao odgovor na pitanje Telegrafa da li je tačno da ova firma ide iz Srbije navodi:

"Mercedes-Benz SCG je trenutno u vlasnistvu kompanije Daimler AG sa sedistem u Štutgartu. Pored toga, naša kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora je jedna od najuspešnijih kompanija u automobilskoj industriji u Srbiji i Crnoj Gori, isto tako kao premijum brend smo lideri na tržištu automobila i kamiona. (o tome svedoče prodajni rezultati, nagrade i naši nastupi na Međunarodnim sajmovima, i događajima koje organizujemo za klijente). Očekujemo da Mercedes-Benz brend ima još veći potencijal u Srbiji, jer su naši rezultati pokazali da ljudi u Srbiji veoma cene i vole ovaj brend. Mislim da su ovo informacije koje daju odgovor na sva vaša pitanja", navodi se u pisanoj izjavi portparola Mercedesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    17. maj 2013 | 15:46

    Bu-hu, onaj ko ima da da minimum 30 hiljada za auto ima i 35

  • vlada

    17. maj 2013 | 16:06

    A ja sto sam narucio S550amg da li ce da stigne po staroj ili novoj ceni

  • Ševarice

    17. maj 2013 | 16:51

    Priče o poskupljenju su gluposti, pa i do sad je bilo iz druge ruke, predstavništva nisu u vlasništvu mercedesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA