LAGUNA: Novi roman Haleda Hoseinija 21. maja (VIDEO)

Novi roman proslavljenog pisca "A planine odjeknuše" biće u knjižarama u Srbiji istog dana kada i u Americi

  • 0

Izdavačka kuća "Laguna" objaviće dugo očekivani roman proslavljenog autora Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše" 21. maja.

Roman će biti u knjižarama u Srbiji istog dana kada i u Americi, pa će "Lagunini" čitaoci biti u prilici da ga među prvima pročitaju.

Novi roman Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše" je dirljiva priča o tome kako volimo, kako brinemo  jedni o drugima i kako naše odluke odjekuju pokolenjima.

- Moja prva dva romana su, u suštini, priče o očevima i majkama. Moj novi roman je takođe višegeneracijska porodična priča, ali ovog puta se bavi braćom i sestrama, i načinom na koji se vole, povređuju, izdaju, poštuju i žrtvuju jedni za druge - rekao je Hoseini nakon šest godina pisanja.

Roman počinje u Avganistanu, 1952. godine. Abdulah i njegova sestra Pari žive sa ocem i maćehom u zabačenom selu. Otac je u večitoj potrazi za poslom, a porodica se bori sa siromaštvom i ledenim zimama. Abdulahu je Pari divna i dobra poput vile po kojoj je dobila ime, ona je čitav njegov svet.

On je njen zaštitnik, više kao otac nego kao brat, spreman da za nju učini sve, čak i da menja svoje jedine cipele za lepo novo pero u njenoj zbirci. Svake noći oni spavaju jedno pored drugog u kaputima, čvrsto zagrljeni. Jednog dana zaputiće se sa ocem preko pustinje u Kabul. Pari i Abdulah ne slute da će im ono što ih tamo čeka razoriti život, jer ponekad ljudi kažu kako prst mora da se odseče da bi se sačuvala ruka...

Hoseinijevi romani "Lovac na zmajeve" (Laguna, 2006) i "Hiljadu čudesnih sunaca" (Laguna, 2008) prodati su u više od 10 miliona primeraka u SAD i u više od 38 miliona primeraka širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA