Krajišnici pevaju za teško obolelog Miroslava Francuskog

Ekipa Telegrafa apeluje da se pomogne lečenje 25-godišnjeg Miroslava, koji boluje od urođene imunološke bolesti - hronične granulomatoze, kome treba još 20.000 evra za nastavak lečenja u Nemačkoj

  • 0

Sportska hala u Futogu ugostiće 30. maja najveće krajiške zvezde, koje će svojom pesmom pokušati da prikupe barem deo od neophodnih 20.000 evra, za lečenje Miroslava Francuskog, koji boluje od urođene imunološke bolesti - hronične granulomatoze.

Zbog nemogućnosti da se leči u Srbiji, Miroslava su roditelji, o svom trošku poslali u Minhen. Nakon smrti oca, Miroslavu se pogoršalo stanje, zbog čega ponovo mora na lečenje u Nemačku, za šta porodica nema finansijskih sredstava.

- Miroslavljevo zdravlje se pogoršalo 2010. i bio je otpisan od strane naših lekara. U veoma kritičnom stanju prebacili smo ga kolima Hitne pomoći u Univerzitetsku kliniku u Minhenu, koja jedina leči ovu retku i tešku bolest, i to sve o svom trošku. Požrtvovanošću lekara i njihovom borbom od dva i po meseca Miroslavu je spašen život. Sve troškove lečenja, oko 30.000 evra i redovne kontrole smo mi kao porodica platili - priča Miroslavka Francuski, majka ovog momka.

Nažalost, usled dugogodišnjih stresova i borbe za finansijska sredstva, koja su neophodna za put u Minhen i dalje lečenje, otac Aleksandar, jedini hranitelj porodice iznenada je preminuo. Neočekivani stres pogoršao je stanje Miroslava, koji bi morao ponovo da otputuje u Minhen na lečenje, ali sva finansijska sredstva su već davno iscrpljena.

- Molim sve ljude dobre volje da svojim prilogom koliko mogu pomognu da se prikupe sredstva od 20.000 evra i time produži život mom sinu, mladom čoveku, koji želi i mora živeti - ističe Miroslavljeva majka.

U okviru humanitarne akcije pod nazivom "Krajišnici pevaju za Miroslava" nastupiće: Stojanka Bodiroža Ćana, Novica Tekić, Žare i Goci, Savo i Ljubiša, Miljan Miljanić, Aleksandar Trninić, Zoran Simeunović - Zoća, krajiška grupa "Balkana", "Ljute Grmečlije" i braća Rosić.

Cena karte je 500. dinara, a sav prihod biće namenjen za lečenje Miroslava u Nemačkoj.

Ovim putem ekipa Telegrafa apeluje da se dolaskom na ovaj koncert podrži lečenje teško obolelog mladića.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete ovoj humanitarnoj akciji, a želite da pomognete, to možete učiniti uplatom na broj žiro računa kod Erste banke: 340-3218604072 ERSTE BANKA Novi Sad, Miroslav Francuski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA