Zagrebački maturanti pevali ustaške pesme u centru grada

Grupa maturanata je prilikom prolaska iz centra grada prema jezeru Bundek, gde je organizovano celodnevno slavlje, deset minuta pevala pesmu "Jasenovac i Gradiška stara" koja slavi ustaške zločine nad Srbima

  • 25

Slaveći poslednji dan nastave u srednoj školi, zagrebački maturaniti počinili su više incidenata, a neke od grupa su prolazeći centrom grada pevale ustaške pesme, odeveni u majce sa ustaškom ikonografijom.

Hrvatski mediji su izvestili da je grupa maturanata prilikom prolaska iz centra grada prema jezeru Bundek, gde je organizovano celodnevno slavlje, deset minuta pevala pesmu "Jasenovac i Gradiška stara" koja slavi ustaške zločine nad Srbima.

Ta grupa je u prolazu ispod glavne železničke stanice podizala ruke uvis u nacističko-ustaški pozdrav, tvrdeći za sebe da su oni nacionalisti u svojoj zemlji.

Policija nije reagovala, kao ni na majice učenika Nadbiskupske klasične gimnazije s oznakom "NKG U SRCU" s povećanim i podebljanim slovom U i krstom u njemu.

Tokom defilea kroz grad i slavlja na Bundeku u južnom delu grada hitna pomoć je zabeležila više desetina poziva, pre svega zbog pijanih učenika koje je vozila na trežnjenje, ali i zbog lakših povreda.

A kako je proslava poslednjeg dana srednje škole izgledala u Srbiji pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs / Izvori: Tanjug, Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjo

    17. maj 2013 | 18:06

    Kompleksasi.Znaju oni vrlo dobro njihovo poreklo i njihovu bednu istoriju.A znaju i nasu i zato nas mrze...

  • car

    17. maj 2013 | 18:15

    Sta ce ljudi nemogu bez srba, ko li im je tolike komplekse nabio

  • anti antifa

    17. maj 2013 | 19:15

    Samo idioti slave zločin.A da čujete reči te pesme stomak bi vam se prevrnuo.To samo govori da od pokatoličenih trsba biti što dalje.Ne kupovati njihovu robu,prolaziti kolima kroz njihovu zemlju,koristiti usluge njihovih firmi.Njihova mržnja prema svemu srbskom je nenormalna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA