29

VESELO: Vladika Georgije zavodi žene po Kanadi i letuje na Kubi! (FOTO) (VIDEO)

Dan pred početak Sabora SPC u Beogradu osvanuli plakati na kojima se vidi episkop kanadski Georgije, bez mantije, u zagrljaju nekoliko žena i dva maloletna dečaka. Vladika odranije važi za "ženskaroša", ali niko iz SPC ne želi da reaguje!

Vladika Georgije kanadski - plakati
Foto: Telegraf

Dan pred početak Sabora SPC u Beogradu osvanuli plakati na kojima se vidi episkop kanadski Georgije, bez mantije, u zagrljaju nekoliko žena i dva maloletna dečaka. Fotografije su donekle potvrdile sumnje da vladika Georgije važi za “ženskaroša”, ali niko iz SPC ne želi da reaguje!

Skandali ne prestaju da potresaju SPC, a u glavnoj ulozi ponovo je jedan episkop. Na železničkoj stanici Novi Beograd zatekli smo jutros plakate na kojima se jasno vidi episkop kanadski Georgije (Đokić)  u zanosnom zagrljaju sa nekoliko žena, a na drugim fotografijama je bez mantije i  društvu dva dečaka.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Za većinu je ovo iznenađenje, međutim, vernici u Kanadi se odavno žale na ponašanje vladike Georgija. Često ga viđaju bez mantije i kako se kupa u bazenu, a već godinama ljudi ga optužuju da se zavodi monahinje i žene.

Vladika Georgije dospeo je i u tamošnje medije, jer se potukao sa jednom monahinjom ispred crkve:

U mestu Milton, gde je sedište vladike Georgija i manastir, bile su česte smene monahinja, od kojih je jedna bila i doktorka iz Selters banje u Mladenovcu, u koju se vladika zaljubio na proputovanju po banjama Srbije. Zamonašio ju je i čitavih pet godina imao s njom “vesele noći” u manastiru Milton. To mu je najduža veza – tvrdi naš izvor iz kanadske eparhije.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Takođe, postoji svedočenje od pre nekoliko godina da mu je jedna žena udarila šamar na ulici u Detroitu, zbog, kako je rekla, “nanetog duševnog bola”.

Dnevni list “Blic” piše je da je vladika kanadski Georgije ove godine tokom posta obišao Kubu jahtom, i to sve o trošku parohijana!

Nezadovoljni vernici kanadske eparhije pokušali su vladiku da smene i pisali su Sinodu SPC 2008. godine, međutim, njihova peticija je “bačena pod tepih”.

Mi nemamo drugi izbor osim da zahtevamo raščinjavanje episkopa Georgija i njegovo udaljavanje iz službe u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Postavljamo ovaj zahtev veoma nerado i teška srca, ali smo primorani na to u skladu sa kanonom i Crkvenim zakonom – kazao je tada Dušan Kolundžić, predsednik SCO “Sv. Georgije”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Vladika Georgije ima veliku zaštitu u krugovima SPC, jer je pripadnik tzv. “bosanskog lobija”, koji je predvodio Kačavenda. Takođe, njegov rođeni brat je episkop Konstantin, koji čeka suđenje zbog pronevere novca i razrešen je dužnosti episkopa srednjoevropskog.

Vladika Georgije nikada nije dovođen u vezu sa pedofilijom, kao recimo vladika Vasilije Kačavenda, te se ne zna ko su dečaci koji se nalaze sa njim na fotografijama i da li su u srodstvu sa njim.

(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Crkva, Deca, SPC, Vladika Georgije, Ženskaroš
Popularni komentari
 • L
  Luka

  Verujete li u popa ili Boga? Nije pop Crkva! Ne verujete u medicinu ako je lekar peder ili lopov? Crkva je narod, Crkva je zivi organizam, ni pop, ni vladika…

 • B
  Bozidar Jovanovic

  Sa zaljenjem konstatujem da nas vladika kanadski Georgije odbija od sebe i crkve ugledne intelektualce iz Ontarija koji su verujuci i koji su stekli legitimaciju drustvenog prestiza u Kanadi. Medju njima se nalaze nasi eminentni lekari, univerzitetski profesori, strucnjaci za IT tehnologiju, veliki biznismeni poput Rebeke Mc Donald pa i priznati umetnici. Zbog dubokog kompleksa koji nosi u sebi okrenuo se mnogim polupismenim “biznismenima” iz bosne jer za njih toboz moze da bude neki autoritet. Takve ljude postavlja za predsednike crkveno-skolskih opstina kako bi sa njima mogao da manipulise.
  Tuzno je da vladika Georgije nije osoba koja bi trebala da okuplja nase ljude u Kanadi vec na sve nacine odbija od sebe i crkve pametne i obrazovane srbe zbog bojazni od “rivalstva” koje on umislja u svojoj glavi. O njegovom moralu moglo bi se nadugo i nasiroko diskutovati. Svojim ponasanjem i neiskrenim porukama odbija mlade srbe i srpkinje u Kanadi od SPC. Bilo bi blagotvorno da se vladika vrati u BIH i da tamo cinodejstvuje gde mu je i prirodno okruzenje i gde bi ga njegovi zemljaci bolje razumeli jer on se nikako nije adaptirao na kanadskim prostorima kako sa socioloskog, tako i sa kulturoloskog, geografskog i klimatskog stanovista pa u svima drugima vidi problem a ne u samom sebi.

 • D
  Desko

  Ako ako nek se nasiti ko im dao vlast … Bas mi je drago ! Ovo je tek početak

foto dana

video dana