ZAOŠTRAVANJE SUKOBA: Pjongjang raketirao Japansko more!

U Seulu je ocenjeno da su poslednje raketne probe severnog suseda "provokativne i za žaljenje", dok je generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao Severnu Koreju da se uzdrži od budućih lansiranja

  • 1

Severna Koreja ispalila je danas još jedan projektil kratkog dometa u Japansko more, što je ponovo izazvalo osudu Južne Koreje i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki-muna.

Bio je to peti ispaljeni projektil u poslednja tri dana, potvrđeno je u južnokorejskom Združenom štabu, ali nije poznato da li je Pjongjang testirao rakete na navođenje ili rakete sa više bacača, prenela je agencija AFP.

Nekoliko ispaljenih raketa tokom minulog vikenda deo su vojne obuke, koja nije neuobičajena, ali se lansiranje dogodilo u vreme povećanih tenzija na Korejskom poluostrvu.

U Seulu je ocenjeno da su poslednje raketne probe severnog suseda "provokativne i za žaljenje", dok je generalni sekretar UN pozvao Pjongjang da se uzdrži od budućih lansiranja, rekavši da je "vreme da se nastavi dijalog i da se smanje tenzije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    20. maj 2013 | 10:57

    Најнормалније је да суверена земља изводи маневре и том приликом тестира војну опрему. Не видим у чему је провокација? Да су којим случајем то радили поред обала Јапана, или као некоч САД и њихове слуге са југа поред њихове обале, онда би то могло тако да се назове. Иначе БК Мун, амерички слуга није ни мало кредибилан.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA