Egipatska vojska gomila trupe na Sinaju, Mursi neće pregovarati sa islamistima!

Otmica bezbednjaka od strane islamista pokazuje bezakonje na poluostrvu i razjarenost snaga bezbednosti koje su blokirale granične prelaze sa Izraelom i prema pojasu Gaze, s ciljem da izvrše pritisak na vladu kako bi pomogla u oslobađanju njihovih kolega

  • 0

Egipatska vojska poslala je danas pojačanje na Sinajsko poluostrvo, a egipatski predsednik Mohamed Mursi izjavio je da neće biti pregovora s ekstremistima koji su oteli sedmoricu pripadnika snaga bezbednosti.

Odluka je doneta posle sastanka vojnog rukovodstva i Mursija, koji je rekao da neće pristati na ucenu ekstremista koji traže oslobađanje ekstremnih islamista iz zatvora zbog napada 2011. godine, prenela je agencija Rojters.

Otmica pokazuje bezakonje na poluostrvu i razjarenost snaga bezbednosti koje su blokirale granične prelaze sa Izraelom i prema pojasu Gaze, s ciljem da izvrše pritisak na Vladu kako bi pomogla u oslobađanju njihovih kolega, navela je agencija.

Portparol predsednika Omar Amer rekao je da su "sve opcije na stolu kako bi kidnapovani vojnici bili oslobođeni".

Očevici su rekli da se oklopni transporteri kreću ka istoku preko Sueckog kanala prema području severnog Sinaja, gde su ekstremisti prošle sedmice oteli vojnike i gde je danas pucano na policijski objekat, ali nije bilo povređenih.

Militantne islamističke grupe na severnom Sinaju koriste kolaps državne vlasti posle zbacivanja bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka 2011. godine i napadaju ciljeve kako u Izraelu, tako i u Egiptu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA