Privedeno 7, zadržane 4 osobe zbog nereda u Stokholmu!

Demonstranti su zapalili oko 10 automobila, nekoliko kontejnera i razbijali prozore na zgradama u predgrađima Husbi i Fitja

  • 1

Švedska policija privela je danas četvoro ljudi, posle druge noći nereda u predgrađu Stokholma, kada je grupa od oko 200 mladih bacala kamenice na policajce i palila zgrade i automobile, sveteći se policiji zbog ubistva starijeg čoveka iz njihovog kvarta.

Portparol lokalne policije Jorgen Karlson, rekao je da je rano jutros privedeno sedmoro mladih, koji su pušteni posle saslušanja.

Četvoro zadržanih u pritvoru optuženi su za izazivanje nereda i napade na javne službe.

Karlson je dodao da su u neredima povređena sedmorica policajaca, preneo je AP.

Demonstranti su zapalili oko 10 automobila i nekoliko kontejnera i razbijali prozore na zgradama u predgrađima Husbi i Fitja.

Nemiri su počeli prethodne noći, zbog čega je policija, na nekoliko sati evakuisala kvart Husbi.

Husbi je jedan od nekoliko stambenih blokova u zapadnom Stokholmu, u kojima žive većinom imigranti.

Stanovnici predgrađa kažu da su se okupili u znak protesta zbog nasilnog ponašanja policije, koja je odgovorila poslavši svoje SWAT ekipe i jake kordone u tu oblast.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu jednog 69-godišnjeg čoveka, 13. maja u predgrađu Husbi, koja je, kako tvrdi, pucala u samoodbrani, jer je muškarac napao policajce nožem, kada su provalili vrata stana u kojem se zaključao sa ženom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danker

    21. maj 2013 | 15:51

    Ma hrabra je policija kad su starci u pitanju.sinoc su popili batine kao i prve veceri.a tek veceras? Sto ne zapale i moj pa da mi osiguranje kupi novu mecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA