PUTNICA IZ SLUPANOG BUSA: Gledala sam smrti u oči! (FOTO)

- Nisam imao vremena ni da se uplašim, odjednom se autobus stvorio ispred mene i bacio me u jarak. Srećan sam što smo živi! - kaže Goran Videnović, vozač "golfa" u koji se zakucao autobus "Niš-ekspresa"

  • 1

Trinaest ljudi, od kojih dvoje teško, povređeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko osam časova dogodila na ulazu u Svrljig kod mesta Razbiglave.

Do nesreće je došlo kada je autobus “Niš-ekspresa” kojim je upravljao B. D. (38), a koji se kretao iz pravca Niša ka Svrljigu, udario u “golf” koji je dolazio iz suprotnog pravca, a zatim se survao u jarak dubine desetak metara. Povređeno je dvanaest putnika iz autobusa i supruga Gorana Videnovića, vozača “golfa”.

Nakon pružene prve pomoći, svi povređeni putnici su prebačeni u niški Klinički centar, ali su na lečenju zadržane Jasmina Rančić (55), koja ima prelome rebara i povredu kičme, kao i Slobodanka Milijić (65), kojoj je dijagnostikovana povreda slezine.

Jasmina Rančić kaže da je mislila da će svi izginuti kada je autobus počeo da se tumba.

- Sve se desilo jako brzo, čula sam udarac, a zatim je autobus počeo da se zanosi. Udario je u bankinu, nakon čega smo sleteli s puta i nekoliko puta se prevrnuli! Poslednje što sam pomislila pre nego što sam se onesvestila je da ćemo svi izginuti! Šta se dalje dešavalo, zaista ne znam, jer sam došla svesti tek u bolnici. Godinama putujem na ovoj relaciji, radim kao profesor muzike u Kulturnom centru u Svrljigu i nikada se ništa nije desilo. To je opasna krivina, verovatno vozač nije bio dovoljno iskusan, a i put je bio mokar – priča za naš portal Jasmina.

Goran Videnović, koji je upravljao “golfom”, kaže da je sudar bio stravičan.

- Nisam imao vremena ni da se uplašim, odjednom se autobus stvorio ispred mene i bacio me u jarak. Verovatno nije mogao da savije na krivini, pa je prešao na moju stranu. Ma, srećan sam što smo živi, žena je lakše povređena, a petogodišnjoj ćerkici nije ništa – kaže Rančić.

Uviđaj na mestu nesreće obavio je istražni sudija Osnovnog suda u Nišu koji se nije izjašnjavao u pogledu uzroka.

Ovim povodom se oglasio i “Niš-ekspres” navodeći da će naknadno saopštiti uzroke nesreće, kad se obavi detaljna istraga ovog događaja. Oni su izrazili žaljenje zbog ovog događaja i najavili spremnost da pomognu povređenima.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi korisnik

    22. maj 2013 | 19:39

    Najgori vozaci su vozaci Nis-ekspresa. Putujem 3 godine na relaciji Beograd-Nis-Beograd jednom mesecno i ne postoji ni jedna voznja a da se ne desi neka situacija....ili prica telefonom, ili se zaleti previse pa koci naglo, ili pretice a ne gleda jel ima neko u toj traci ma katastrofa...poslednji put kad sam isla ka Nisu prilepio se cisterni Nis petrola kod palate pravde pa su poceli putnici da vriste a on se sav preznojavao....nije dugo trajalo opet je divljao na autoputu kao da je sam na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA