IDU REDOM: Agent FBI ubio poznanika braće Carnajev!

- Istražujemo kako se to dogodilo. Osumnjičeni je preminuo i u ovom trenutku nemamo više informacija - navodi se u saopštenju kancelarije FBI iz grada Tampa na Floridi

  • 2

Jedan agent američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) ubio je jutros na Floridi Čečena Ibragima Todaševa, poznanika bostonskog bombaša Tamerlana Carnajeva.

Američki mediji prenose da nije poznato kako se to dogodilo, sem što je FBI izdao kratko saopštenje da je do ubistva došlo kada je agent pokušao da ispita Todaševa, koji je doveden u vezu sa osumnjičenima za teroristički napad u Bostonu.

- Istražujemo kako se to dogodilo. Osumnjičeni je preminuo i u ovom trenutku nemamo više informacija - navodi se u saopštenju kancelarije FBI iz grada Tampa na Floridi.

Tim istražitelja FBI iz Vašingtona otputovao je na Floridu da bi do kraja istražili kako se dogodio incident u kome je nastradao Todašev.

Od napada u Bostonu, agenti FBI saslušavaju prijatelje i poznanike braće Carnajev, pri čemu se uglavnom ispituju pripadnici čečenske zajednice u SAD.

FBI je poslednjih dana saslušavao bivšeg čečenskog borca Musu Kacimuratova, koji je dobio azil u SAD nakon rata u Čečeniji. Otkriveno je da se Kacimuratov nekoliko nedelja pre napada u Bostonu sastajao sa Tamerlanom Carnajevim u svom domu u Nju Hempširu.

Međutim, Kacimuratov i njegova supruga Madina, izjavili su da ništa nisu znali o napadu, kao ni da je Carnajev kupio barut korišćen za pravljenje bombi dok je bio u Nju Hempširu.

U napadu u Bostonu poginulo je troje ljudi, dok je više od 260 povređeno.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iv

    22. maj 2013 | 20:57

    Wow čak troje ljudi poginulo,a mi se žalimo na bombardovanje '99. Pa strašno Ameri,stvarno strašno,šta li ste sad uradili tog dana kada je bio ovaj dogadjaj u Bostonu,pa ste svu pažnju preusmerili na ta 3 čoveka,Bog da im dušu 'prosti!

  • vortex

    23. maj 2013 | 05:32

    Ma svi su slučajno umrli. A ova priča ne može ni u filmu da prodje. Čuj,ubio ga iz samoodbrane..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA