Ukinuto deset đačkih odeljenja u Pomoravlju

U šest opština Pomoravskog okruga, i pored smanjenja broja odeljenja, ima više mesta u srednjim školama nego što ima učenika koji završavaju osmi razred

  • 0

U 15 srednjih škola u šest opština Pomoravskog okruga od sledeće školske godine, a na osnovu odluke Ministarstva prosvete, biće ukinuto 10 odeljenja. Ovakva odluka doneta je zbog manjeg broja đaka koji upisuju srednju školu.

- I pored smanjenja broja odeljenja, ima više mesta u srednjim školama nego što ima učenika koji završavaju osmi razred. Ministarstvo prosvete donelo je takvu odluku zbog manjeg broja dece u odnosu na prošlu godinu. Ne samo u Pomoravlju već u mnogim gradovima u Srbiji došlo je do racionalizacije broja odeljenja u srednjim školama - rekao je načečnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

U Jagodini je u Gimnaziji ukinuto jedno sportsko odeljenje, kao i jedno odeljenje u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi "Nikola Tesla".

U Ćupriji će po jedno odeljenje manje imati Medicinska i Tehnička škola. U Paraćinu se ukida jedno odeljenje u Elektrotehničkoj školi i jedno u Tehnološkoj školi, a u Svilajncu po jedno u Srednjoj školi "Svilajnac“ i Poljoprivrednoj školi. U Despotovcu jedno odeljenje manje biće upisano u Tehničku školu, a u Rekovcu takođe jedno u Poljoprivrednoj školi.

- Škole nisu toliko nezadovoljne što im je ukinuto odeljenje već što su im neki smerovi ukinuti, ali konačnu odluku donosi ministarstvo - rekao je Starčević, i dodao da će zog toga neki profesori imati manji fond časova.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA