Pirotska opšta bolnica duguje 89 miliona dobavljačima

Dugovi, nedostatak lekara specijalista i problem infrastrukture, samo su neki od nagomilanih problema koji su sustigli Pirotsku opštu bolnicu

  • 2

Direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović izjavio je da su dugovanja bolnice prema dobavljačima dostigla 89 miliona dinara i najavio podršku Ministarstva zdravlja u rešavanju nagomilanih problema, među kojima je i nedostatak lekara specijalista.

U narednih pet godina čak 26 specijalista Opšte bolnice otići će u penziju, a trenutno nema ko da ih zameni, rekao je Petrović, koji je na funkciju direktora imenovan sredinom prošlog meseca.

- Puno lekara nam odlazi u penziju, a imamo disproporciju između lekara koji odlaze i onih koji treba da ih zamene a pre toga završe specijalizacije. Danas smo dobili uverenja da će to da se reši u najhitnijem periodu - rekao je direktor Opšte bolnice u Pirotu.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Miloš Jeftović, koji je danas posetio Opštu bolnicu u Pirotu, najavio je da će već na jesen pirotska Opšta bolnica uz podršku ministarstva dobiti pet novih hirurga, pet ginekologa, radiologe, pedijatra ali i druge kadrove za kojima pirotska bolnica ima potrebu.

- Pirotska bolnica ima dva velika problema. Problem kadrova ćemo rešiti koliko na jesen i zaposliti nove mlade ljude koji će živeti i raditi u Pirotu i lečiti svoje sugrađane. Problem infrastrukture, kotlarnice ćemo se truditi tokom leta i jeseni da rešimo kako bi bolnica mogla da funkcioniše - kazao je Jeftović.

U ostale probleme bolnice, Petrović je ubrojao odnos između medicinskog i nemedicinskog osoblja i najavio da će se taj problem rešavati, zastarelost opreme i česte kvarove čije je otklanjanje skupo.

- Veliki su problemi u mašinskim odeljenjima, s održavanjem, medicinskim otpadom, kotlarnicom koja nije servisirana i održavana. Stižu sredstva iz ministarstva da se tokom leta izvrši servis kotlarnice. Polovina voznog parka je otpisano - naveo je Petrović i dodao: " Ogroman problem su i dugovanja prema dobavljačima koja smo nasledili, a koja su dostigla 89 miliona dinara. Radi se revizija, rade se sve analize da se uoče propusti i normalizujemo poslovanje."

Prema njegovim rečima, počeo je rad i na poboljšanju kvaliteta usluga pa se liste čekanja značajno smanjuju.

- Tako se do sada na pregled kod radiologa čekalo dva do tri meseca, a već sada je čekanje smanjeno na 32 dana, a težimo da čekanje bude 3 do 5 dana i to će po našoj proceni biti septembra. Za ultrazvuk srca se čeka manje od 30 dana - kazao je Petrović na konferenciji za novinare.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroslav

    28. maj 2013 | 07:15

    Brate ovo je srbija i njena demokratija ovde sve se postuje osim zakon i obaveze . Lopov do lopova .

  • Desko

    27. maj 2013 | 19:42

    Samo ste trošili na gluposti i sad pomoć od beograda a oni crpe narod ....sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA