Kole najbogatiji Srbin sa 234 miliona evra!

Prema magazinu "Forbs", najbogatiji Balkanac je vlasnik Agrokora Ivica Todorić, čije bogatstvo se procenjuje na 581,8 miliona evra, drugi je kralj dušeka i TV prodaje Sandi Češko sa 410,6 miliona, a treći vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić

  • 12

Prema najnovijoj rang-listi "Forbsa", najbogatilji čovek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica TodorićDrugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko iz "Studija Moderna Slovenija" i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić.

Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora, koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procenjuje se na 581,8 miliona evra, objavio je Radio slobodna Evropa.

Kralj dušeka i TV prodaje Sandi Češko predstavlja se kao milioner koji nema sekretaricu, jahtu ni vikendicu, a ipak prema "Forbsu" njegovo bogatstvo vredi oko 410,6 miliona evra, dok se bogatstvo prvog čoveka MK Grupe, Miodraga Kostića, procenjuje na oko 234 miliona evra.

Kostićeva kompanija jedna je od najuspešnijih u Srbiji, a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologijama i finansijama.

Četvrti na listi "Forbsa" je, s bogatstvom od 145,4 miliona evra, Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.

Altantik grupa je hrvatska multinacionalna kompanija koja poslovni uspeh gradi na brojnim brendovima kao što su Rosal, Argeta, Kokta, Cedevita, Smoki...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    28. maj 2013 | 13:46

    Izem ti privredu i ekonomiju gde najbogatiji ima samo 240 miliona €...

  • vlada jovanovic

    28. maj 2013 | 13:56

    Gde su mišković i ostali?

  • Srdjan

    28. maj 2013 | 14:08

    Sta bi sa listom od pre dve godine kada je MISKO imao skoro milijardu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA