Hapšenja zbog šverca kokaina!

Pripadnici službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Hadži Zorana Jovanovića i Aleksandru Desnicu. Policijska akcija se izvodi istovremeno u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji

  • 1

U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšeno je nekoliko osoba zbog krijumčarenja i prepodaje velike količine kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Akcija je izvedena istovremeno u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji.

Pripadnici službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Hadži Zorana Jovanovića, zvanog "Zigi" i "Tebra" i Aleksandru Desnicu.

Jovanović je organizovao nabavku kokaina, njegovo skladištenje, a potom dalju distribuciju i preprodaju ka kuririma i krajnjim kupcima, kao i transport i preuzimanje novca od prodatog kokaina u Srbiji.

Desnica (22) je izvršila krivična dela na taj način što je za potrebe pripadnika grupe, a po nalazima Jovanovića, njenog tadašnjeg momka sa kojim je i živela u to vreme, iz Srbije prenosila poruke i instrukcije između pripadnika grupe i kupaca vezano za primopredaju kokaina u Holandiji, kažu u UKP MUP.

Jovanović je, napominju, od ranije poznat policiji, a bio je lišen slobode u Belgiji tokom 2007. godine, tada pod imenom Zoran Jovanović, prilikom pokušaja krijumčarenja 200 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu zajedno sa još nekoliko osoba.

Iz UKP MUP dalje navode da je u Srbiji izvršen pretres stana i drugih objekata na pet lokacija, a vezano za obezbeđenje dokaza za krivični postupak protiv te grupe, dok su na teritoriji Republike Srpske obavljeni pretresi sedam lokacija.

Na teritoriji Crne Gore priveden je Mirsad Halilović (44) iz Bjelog Polja, prilikom čega su pretresani njegov stan i druge prostorije, a na teritoriji Hrvatske je pretreseno više lokacija.

Policija navodi da se ta organizovana kriminalna grupa bavila krijumčarenjem kokaina iz zemalja Latinske Amerike u zemlje Zapadne Evrope u dužem vremenskom periodu, a svoju aktivnost su usmeravali pre svega na Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju.

Utvrđeno je da je grupa razvila dobro uhodanu mrežu dobavljača, organizatora transporta, logističara i kupaca narkotika, ne samo na teritoriji navedenih zemalja.

U okviru realizacija ove akcije, a kao rezultat saradnje srpske i belgijske policije, u Belgiji su otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika iste i veće količine kokaina, kao i preko milion evra.

Radio televizija Republike Srpske javila je da inspektori kriminalističke policije i pripadnici dobojskog Centra javne bezbednosti od jutros vrše pretrese na više lokacija u centru Doboja. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o policijskoj akciji koja je usmerena ka suzbijanju preprodaje narkotika.

Jedna od lokacija na kojoj je pretres u toku je i dobojski kafić "Havana", a više detalja o akciji policija će saopštiti tokom dana.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zabluda

    30. maj 2013 | 10:56

    i treba da ih uhapse kad svercuju, sto nisu platili carinu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA