SVE O SILVANI ARMENULIĆ: Misterije oko smrti slavne pevačice - 2. deo (FOTO)

Iako je prošlo 37 godina od smrti nekada slavne pevačice, misterije koje su vezane za ovu tragediju nikada neće biti razjašnjenje. Dok jedni tvrde da se radilo o saobraćnoj nesreći, postoje i oni koji misle da je ubijena

  • 9

Iako je prošlo 37 godina od smrti Silvane Armenulić, misterije koje su vezane za ovu tragediju nikada neće biti razjašnjenje. Dok jedni tvrde da se radilo o saobraćnoj nesreći, postoje i oni koji misle da se radi o ubistvu iza koga stoji državna bezbednost.

- Deseti oktobar 1976. godine. Ujutro u 7:15 krenuo sam kod majke u sarajevsku Drugu gimnaziju. Te susrete pamtim po sjaju u majčinim očima. Tog jutra me je skamenila. Saopštila je da mi je poginula Silvana. Znala je koliko volim tu ženu, znatno više od miliona tadašnjih Jugoslovena koji su je voleli, svako na svoj način. To jutro, ošamućen i šokiran, umalo nisam i ja stradao. Poput muve bez glave, kao kroz maglu, na Skenderiji umalo nisam završio pod tramvajem - priseća se kobnog dana Ekrem Milić, poznati sarajevski novinar i urednik.

U saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Kolari, zajedno s njom poginula je i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, koji je vozio kola.

- Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Hvala vam što želite da je otrgnete od zaborava i predstavite njen život mladim naraštajima. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom... Sve ostale priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim - kaže za naš portal Radmilo Armenulić.

LEPA LUKIĆ IZBEGLA SMRT JER SE USPAVALA

- Na dan nesreće trebalo je da zajedno putujemo na zajednički koncert, a ja sam se se po prvi put u karijeri uspavala. Za njenu smrt saznala sam od novinara koji su me probudili u dva sata noću da me pitaju za komentar povodom tragedije. Mislila sam de je laž i da hoće da me opljačkaju, ali kada mi je novinar pokazao novinarsku legitimaciju − moj svet se srušio. Počela sam da se tresem i gledala u sto na kome su bili plakati na kojima smo ona i ja. Odmah sam popila sedativ i dugo nisam mogla da se pomirim s istinom. Samo sam ponavljala: "Jesu li skroz mrtvi? Jesu li u bolnici?", ali me je odgovor da su ih bukvalno sakupljali po ulici potpuno dokrajčio. Od tada nikada više u životu nisam sela za volan. Silvana je bila vrsna umetnica, dok je ona pevala u Skadarliji, ja ni na mapi nisam znala gde je Beograd - kaže Lepa.

NESREĆA ILI UBISTVO?

Iako se u zvaničnoj verziji ove nesreće nigde ne pominje bilo kakav trag koji bi ukazao da se radi o ubistvu, i danas postoje oni koji čvrsto tvrde da se ova nesreća nije slučajno dogodila i da iza svega stoji Državna bezbednost. Naime, poznato je da je Silvanu neko vreme proganjao jedan službednik DB-a, ali ga je ona uporno odbijala, i to je koštalo života.

MEDIJI JE NISU VOLELI

Iako se danas s velikim poštovanjem sećamo ove pevačice, u svoje vreme nije uopšte bila poštovana. Pojavom, načinom odevanja i pesmama napravila je veliku promenu u muzici. Međutim, takav imidž je u jednom trenutku koštao karijere.

Naime, pričalo se da je Armenulićeva 1972. zabranjena na TV-u zbog bikinija u kojem se pojavila u novogodišnjem šou-programu. I kada je poginula, objavljena je samo smrt violiniste Radeta Jašarevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    30. maj 2013 | 22:58

    Bila je i ostala velika zvezda posle svih ovih godina. Sadasnje nazovi pevacice mogu samo da joj zavide.

  • Zlata Vidakovic Nikolic

    31. maj 2013 | 00:03

    ..secam se dana kada se ovo desilo..tog dana sam se uselila u moj stan,..u kojem i danas zivim...nije tacno da su samo objavili kako je Jasarevic poginuo..sve novine su objavile slike Silvane-Zilhe Armenulic i sestre joj Mirsade-Mirjane Barjaktarevic..godinam sam cuvala isecke iz novina sve od smrti do sahrane..Mirjana je bila u vezi sa Gagom bokserom, mojim komsijom,..bila je sa njim trudna 7msc...vidjala sam je cesto...ali zasto?? je ona isla da peva taj dan a bila je u poodmakloj trudnoci ostace tajna...navodno je posle bilo izdato saopstenje, da je ta serija auta bila povucena jer je imla fabricku gresku u kocnicama..a sta je prava istina..niko nezna..

  • fusgenger

    16. jun 2013 | 08:15

    Naravno da ju je UDBA eliminirala. Bila je pred rastavom, a muž joj se nije htio odreći njenih para. Osim toga i sam je radio za UDBU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA