SVET U OPASNOSTI: Koronavirus ubio već 30 ljudi!

MERS je "rođak" virusa koji izaziva teški akutni respiratorni sindrom (SARS), od kojeg je 2003. širom sveta umrlo oko 800 ljudi. Osim što izaziva teške respiratorne sindrome, kao i SARS, MERS karakteriše i ubrzano slabljenje aktivnosti bubrega

  • 1

Globalni danak novom koronavirusu, nalik SARSU, dostigao je 30 umrlih, pošto mu je još troje ljudi podleglo u Saudijskoj Arabiji, koja podnosi najveći teret ove infekcije i predstavlja njen centar, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Takođe je, u međuvremenu, u Saudijskoj Arabiji novim koronavirusom, koji je od prošle nedelje dobio naziv "bliskoistični koronavirus sa respiratornim sindromom" (MERS), zaražen još jedan muškarac, čime se ukupan broj obolelih u svetu povećao na 50, izveštava AFP.

U samoj Saudijskoj Arabiji je dosad obolelo 39 ljudi, od kojih je 25 umrlo.

MERS je "rođak" virusa koji izaziva teški akutni respiratorni sindrom (SARS), od kojeg je 2003. širom sveta umrlo oko 800 ljudi.

Osim što izaziva teške respiratorne sindrome, kao i SARS, MERS karakteriše i ubrzano slabljenje aktivnosti bubrega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olaaa

    1. jun 2013 | 00:34

    dokaz da su arapi najprljaviji od svih nacija, ne ugrozavaju ljudski rod samo teroristima nego i pranjem guzice a ruke oprati posle ne mogu, smrdljiva gamad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA