TURSKA: Privedeno 1.000 ljudi

U različitim gradovima privedeno je 939 ljudi. Neki od njih su već pušteni iz pritvora - kaže ministar unutrašnjih poslova ove zemlje

  • 0

Turska policija privela je 939 ljudi, na 90 različitih protestnih skupova širom zemlje, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler.

- U različitim gradovima privedeno je 939 ljudi. Neki od njih su već pušteni iz pritvora - rekao je Guler u obraćanju novinarima.

Guler je dodao da je tokom demonstracija povređeno 79 ljudi.

Demonstranti u Istanbulu i drugim mestima zahtevaju da se obustave planovi da se na prostoru parka Gezi kod Trga Taksin povadi drveće i izgradi tržni centar.

Turska policija i danas je, kao i prethodnog dana, upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata, koji su pokušali da dođu do glavnog trga sa kog ih je policija proterala.

Demonstracije su se otele kontroli nakon intervencije policije, prerasle u antivladine proteste i proširile na nekoliko gradova, uključujući Ankaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA