"Anonimusi" hakovali sajtove turske vlade! (VIDEO)

Hakeri su obećali da će preduzeti akciju širom sveta kojom će naterati tursku vladu da padne na kolena. Taj pokret planira da napadne svaki sajt i svako sredstvo komunikacije čelnika ove zemlje

  • 0

Grupa hakera "Anonimusi" izvela je rano jutros niz napada na sajtove turske vlade u znak odmazde zbog nasilja policije nad antivladinim demonstrantima u Turskoj, javlja "Glas Rusije".

U nekoliko poruka "Anonimusa" na Tviteru dati su linkovi za te sajtove, uključujući internet stranicu turskog predsednika Abdulaha Gula i sajt turske vladajuće stranke Pravde i razvoja kojima nije moguće pristupiti.

"Anonomusi" su obećali da će preduzeti akciju širom sveta kojom će naterati tursku vladu da padne na kolena. Taj hakerski pokret planira da napadne svaki sajt i svako sredstvo komunikacije turske vlade.

Oni tvrde da su oborili nekoliko sajtova u Turskoj, među kojima su sajtovi opština u Mersinu i Izmiru, kao i tehnološki institut Gebze.

Turski list "Hurijet" objavio je danas da su "Anonimusi" napali i sajtove nekih turskih medija zbog toga što "nisu adekvatno pokrivali događaje".

Planirano rušenje parka Gezi u centru Istanbula izazvalo je u subotu masovne proteste u tom gradu, pa je policija upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante. Sukobi demonstranata i policije nastavljeni su u Istanbulu i Ankari i u nedelju.

Po uzoru na proteste u Istanbulu izbilo je više od 230 odvojenih protesta u 67 gradova širom Turske, prenosi "Skaj njuz".

Turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Giler izjavio je juče da je više od 1.700 ljudi uhapšeno širom zemlje, dodajući da je 58 civila i 115 pripadnika snaga bezbednosti povređeno tokom višednevnih protesta.

SAD i EU su već apelovale na tursku vladu da pokaže uzdržanost, dok je "Amnesti internešenel" osudio upotrebu suzavca kao "kršenje standarda o ljudskim pravima zagarantovanih međunarodnim pravom".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA