Napadnuta vlasnica gej kvarta "Egal port" na javnoj raspravi!

Predsednica udruženja "Egal" napadnuta je na javnoj raspravi o prvom LGBT centru u Beogradu, a napadač je pretio da će dovesti i navijače!

  • 14

Na javnoj raspravi održanoj u opštini Savski venac o gej centru "Egal Port" otvorenom u Beogradu, jedan stanar fizički je nasrnuo na predsednicu udruženja Egal. Policija je uhapsila napadača.

Gej centar koji je otvoren u Beogradu uznemirio je duhove. Pozivajući se na neraščišćene pravno imovinske odnose, na zahtev advokata Đorđa Mara koji je u sporu sa preduzećem "Morava", vlasnikom prostora gde je otvoren gej centar, organizovana je javna rasprava u opštini Savski venac.

Iako su svoj dolazak na ovu raspravu na svom sajtu najavile i pristalice desničarske organizacije "Dveri" koje su pokrenule i peticiju protiv otvaranja "Egal porta", jer je "u blizini porodilišta i Ruske kuće", na skupu se nisu pojavili.

Ipak, na raspravi se pojavilo 15 do 20 stanara zgrade koji se protive otvaranju gej centra u njihovom komšiluku.

Jedan od njih (45) bio je posebno agresivan i napao je predsednicu udruženja "Egal" i vlasnicu "Egal porta" Vesnu Zorić, udario je u glavu i počeo da je čupa za kosu, dok je drugi pretio da će "dovesti navijače", prenosi portal "Mondo".

S obziom na to da je policija i pre početka rasprave procenila da se radi o visokorizičnom skupu i postavila jake policijske snage kod opštine, napadača su pripadnici interventne brigade odmah uhapsili.

Policija dežura i u Ulici kraljice Natalije, gde se i nalazi prvi LGBT centar u Beogradu " Egal Port".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pasha

    3. jun 2013 | 23:16

    Nisam iz Srbije niti Srbin,ali da u ulici sa ovakim imenom (valjda vam znaci Kraljica nesto) bude Gay centar....namjerno to oni tako rade, ne Kontam svrhu njihove parade?! Ko da mi zelimo znati da su gay!? Namjerno izazivaju

  • zix

    3. jun 2013 | 23:35

    sve sam vise siguran da je frojd bio u pravu kada je rekao da su homofobi latentni homoseksualci, jer se mrznja prema njima jedino moze objasniti strahom da ne postanes i sam takav. ja sam gledao milion porno filmova u zivotu, tu je bilo svasta, ali se nikada nisam uzbudio na musko-muski seks (cak mi se ne svidja ni zensko-zenski), sa zivotinjama i ko zna sta sve nisam video i ostao ravnodusan. niti sam se uplasio da ce to da me uzbudi. i nikada nisam osecao mrznju (ili strah) prema homoseksualcima, ljudima druge vere, druge rase, ljudima sa nekim poremecajem, seljacima, gradjanima, onima sto imaju fetis da lizu stopala, da imaju seks na javnom mestu, nudistima, tetoviranima.... ne znam zasto bi nekog mrzeo samo zato sto ima neku osobinu koju ja nemam.

  • Desko

    3. jun 2013 | 23:50

    Hapsi domaćina ko ne želi u komšiluku imati bolesnike ...pustite čoveka nego uhapsite organizatore!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA