TITOV UNUK: S Karađorđevićem o budućnosti Srbije!

- Pričali smo i o porodici, o tome gde se ko od naših rođaka trenutno nalazi i čime se bavi. Meni je razgovor baš prijao - kaže Joška Broz

  • 1

Titov unuk Joška Broz smatra da, s obzirom na veličinu krize, "monarhisti i republikanci moraju da gledaju napred umesto da se osvrću nazad".

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i Titov unuk Joška Broz sreli su se na otvaranju izložbe "Beograd-Havana", organizovanoj povodom 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Jugoslavije i Kube.

Potomci dvojice slavnih državnika rukovali se i ugodno ćaskali, što je nekim medijima dalo osnova da zaključe kako je tim susretom okončano neprijateljstvo između komunista i monarhista.

- Razgovarali smo o tome kako možemo da pomognemo narodu, jer je naša zemlja u katastrofalno lošoj ekonomskoj situaciji. Znači, nismo pričali o istoriji, već o budućnosti. Pričali smo i o porodici, o tome gde se ko od naših rođaka trenutno nalazi i čime se bavi. Meni je razgovor baš prijao - kaže Joška Broz.

Na pitanje da li je to Srbija na pragu istorijskog pomirenja, unuk Josipa Broza Tita odgovara:

- Ideologija je jedno, mi se tu, naravno, razlikujemo. Ali nismo se nikada svađali. Moram da podsetim da je Titova Jugoslavija sve do 1956. kralju koji je živeo u Londonu redovno davala apanažu. Glupo je danas raspravljati o tome ko je i za šta kriv. Nijedna ideologija ne sme da bude prepreka boljem životu građana - kaže Broz, pa nastavlja:

- Tita i njegovo vreme pamte ne samo žitelji bivše Jugoslavije, već mnogi ljudi iz drugih država. Dok je bio ministar spoljnih poslova Srbije, Vuk Jeremić je više puta ponovio da, kada god bi posetio neku afričku zemlju, domaćini su mu govorili kako ne mogu zaboraviti Tita i Jugoslaviju - podseća Brozov unuk.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prut-in

    8. jun 2013 | 00:27

    I mi se nadamo da se tito nece zaboravit "svi posteni gradjani bivse jugoslavije", ali se ne slazemo da neko ko je pobego iz zemlje i izdao svoj narod sad uvozom svojih mrtvih stice pravo biti sa vama "unukom naseg najveceg slavenskog sina" na istom nivou. Tu se ne slazemo i zamoljavamo da se ne spustate na nivo nacijonalista postovani joska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA