1

Ruski patrijarh: Monasi, ne koristite internet!

- Po mom mišljenju, monasi se ponašaju prilično nerazumno. S jedne strane, oni se povlače od sveta da bi stvorili povoljne uslove za spasenje, a sa druge koriste mobilne telefone za pristupanje internetu - kaže ruski patrijarh

Patrijarh Kiril, patrijarh poljski Sava
Foto: Tanjug

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve apelovao je na monahe da ne koriste mobilne telefone za pristupanje internetu kako bi izbegli da dođu u iskušenje.

Internet je postao veliko iskušenje – izjavio je patrijarh Kiril za vreme posete manastiru Zograf u Grčkoj, prema transkriptu njegove izjave objavljene na sajtu crkve, prenosi Rojters.

– Po mom mišljenju, monasi se ponašaju prilično nerazumno. S jedne strane, oni se povlače od sveta da bi stvorili povoljne uslove za spasenje, a sa druge koriste mobilne telefone za pristupanje internetu gde, kao što znamo, postoji veliki broj grešnih stvari koje ih dovode u iskušenje – rekao je on.

Tradicija monaha je po definicija striktna i ne treba da se prilagođava modernim uslovima, kazao je patrijarh Kiril.

On je ranije upozoravao na “manipulacije” na internetu, ali neimenovani predstavnik crkve tvrdi da i sam patrijarh koristi internet za traženje informacija.

Ruska pravoslavna crkva je ojačala posle okončanja ateističke sovjetske komunističke vlasti 1991. godine. Oko tri četvrtine Rusa izjašnjavaju se kao ruski pravoslavci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Internet, Patrijarh Kiril, Rusija
Popularni komentari
  • b
    boban

    Ovi nasi u spc u srbiji nemogu nikako bez interneta .

foto dana

video dana