NEVEROVATNO: Tornado protutnjao selima oko Inđije (VIDEO)

Sela Ljukovo i Golubinci kod Inđije oko 13 sati pogodio je tornado koji je trajao desetak minuta, a naneo je štetu na krovovima u nekoliko domaćinstava

  • 4

Sela Ljukovo i Golubinci kod Inđije oko 13 sati pogodio je tornado koji je, prema rečima meštana, naneo materijalnu štetu na krovoima u nekoliko domaćinstava.

- Tornado je trajao nekih desetak minuta, s tim da sam ja bio u kući prvih par minuta kad se to dešavalo tako da je snimak "samo" 6 minuta. Moji utisci i utisci mog oca se i čuju na snimku. Neverovatno je tako nešto doživeti na našim prostorima i osećaj je definitivno zastrašujuć. Što bi rekao naš narod: Ne ponovilo se!- kaže meštanin Ljukova Dragan Novaković za "Blic".

Pre tornada koji je snimio Novaković, pojavio se još jedan između Ljukova i Putinaca.

- Moram samo da napomenem da je taj prvi prošao kroz Ljukovo i da ima poprilično puno štete u domaćinstvima i seosko groblje je poprilično uništeno. Dosta spomenika je izvaljeno i polupano... - kaže Novaković.

Ovo inače nije prvi put da se tornado pojavljuje u Vojvodini. U aprilu je na udaru bio Banat, kada je selom Torda u opštini Žitište protutnjala oluja koja je veliki broj kuća ostavio bez krovova...

Iz Hidrometeorološkog zavoda nisu mogli da potvrde tačnost informacije da se na teritoriji Inđije danas dogodila tromba. Oni kažu da se trombe razlikuju od pijavica koje se uglavnom pojavljuju na moru i da su slične tornadu, ali mnogo blaže. Meteorolozi kažu da, na našu sreću, tromba ne može da izazove nikakvu veću štetu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemirkov

    8. jun 2013 | 20:21

    A JK rekla da samo on moze da je spreci da odrzi koncert... Hvala bogu vetra...

  • šojić

    8. jun 2013 | 20:40

    Inđiska đungla.

  • Ja

    9. jun 2013 | 08:49

    Glupost! Jadni mi sa nasim "naucnicima". Ziveo sam u Petrinji te 86-te (mislim da je te godine bilo), kad je ovakvo zlo (istina, izgledala je kudikamo zlokobnije i jace) udarilo na grad. I napravilo rsum kao sto gledamo po americi. Mislim da je procenjeno da je jacina vetra bila 165 km/h. Kako god, unistila je sve pred sobom. Drvece u parku, staro nekoliko stotina godina je iz korena pocupalo, kucama odnelo cele krovove, porazbijala bukvalno sve po kucama... A Petrinja ni blizu mora. Verujte mi, vidite li ikad ovo cudo, brisite koliko vas noge nose. Kakve trombe, kakve gluposti. Od tada, pred svako nevreme, dobro pazim da uocim na vreme ne pojavljuje li se negde opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA