BUDIMPEŠTA: Dunav u opadanju! (FOTO)

Portparolka mađarske službe za odbranu od poplava OMIT Gabrijela Šikloši izjavila je da je prioritet zaštita ostrva Margaret i da stručnjaci redovno proveravaju brane

  • 0

Vodostaj Dunava u Budimpešti jutros je u opadanju pošto je sinoć dostigao rekordni nivo od 8,9-8,92 metara, saopštila je nadležna mađarska služba OMIT.

 

Portparolka OMIT Gabrijela Šikloši izjavila je da je prioritet zaštita ostrva Margaret i da stručnjaci redovno proveravaju brane.

 

 

Premijer Viktor Orban je na konferenciji za novinare rekao da je sistem brana južno od Budimpešte stabilan. On je kazao da su zone opasnosti sada blizu brane Tas, Bete, Kišapoštaga, Baje i mosta Dunafoldvar u južnoj Mađarskoj.

 

Današnji radovi na odbrani od poplava biće fokusirani na oblasti južno od Budimpešte gde je reka dostigla rekordni nivo, izjavio je Orban, prenela je mađarska agencija MTI.

 

 

Odbrana od poplava je na snazi na prostoru od 807 kilometara duž Dunava širom Mađarske, a vanredna situacija je proglašena na delu od 191 kilometar.

 

Vodostaj Dunava u Budimpešti premašio je prethodni rekord pošto je sinoć dostigao visinu od 8,91 metar, a premijer je najavio da će vanredno stanje biti produženo.

 

 

Oko 1.500 ljudi do sada je evakuisano zbog poplava, a oko 6.800 potrošača ostalo je bez struje ili vode.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA