POMOZIMO FILIPU U BORBI PROTIV KANCERA!

Svi koji žele mogu uplatiti novčana sredstva za Filipovu operaciju na sledeći račun: Eurobank a.d. Beograd, Vuka Karadžića 10, na broj žiro računa: 250 - 1580003461200 - 16 Svrha uplate - humanitarna, primalac: Filip Toroman

  • 7

Filipu Toromanu, desetogodišnjaku koji se se bori protiv teškog oblika karcinoma, roditelji pokušavaju da nađu kliniku koja bi ga operisala.

Filip je pre nekoliko nedelja trebalo da krene na ekskurziju. Danas se bori za život. Zajedno sa njim i njegovi drugari iz IV/4 Osnovne škole "Branko Ćopić". Jedni više vole da Filipu pomažu u tišini, drugi dižu ruku zato što žele o njemu da pričaju.

Temperatura, malaksalost, bolovi u stomaku i otok umesto na virus, posle analiza ukazali su na veliki problem. Rezultati su ukazivali na tumor, ali prava slika dobijena je tek nakon pokušaja operacije. Rak od kog deca veoma retko oboljevaju zahvatio je desni režanj jetre, počeo da se širi ka plućima i na gušteraču.

Operacijom u Srbiji nemoguće ga je odstraniti. Roditelji desetogodišnjeg dečaka nemaju vremena za očajavanje.

- Moram da vam kažem da smo izgubili dve runde u ovom meču. Izgubili smo trku s vremenom, otkriveno je dosta kasno, a u drugoj rundi smo ustanovili da to ne može da se operiše ovde, sa ovom tehnologijom. Moramo za ovu rundu da budemo spremni, paralelno sa školom idemo u prikupljanje sredstava, paralelno s tim šalju se dopisi klinikama koje bi bile voljne da to urade i očekujemo da FIlip najbolje moguće kroz sebe prožme tu energiju njegovih drugara - kazao je Filipov otac Saša Toroman.

U protekle dve nedelje Filipovi školski drugari i učiteljica Marta ne miruju: dele letke, lepe plakate, organizuju predstave i koncerte, a sada pripemaju prodajnu izložbu. U "Kutiji snage i nade" u holu škole prikupljeno je 350.000 dinara.

Filip Toroman se trenutno nalazi na 13. spratu Instituta za majku i dete, na Odeljenju intenzivne nege. Lekari pokušavaju da smanje tumor i omoguće operaciju, koja će morati da bude urađena u inostranstvu.

Svi koji žele mogu uplatiti novčana sredstva za Filipovu operaciju na sledeći račun:

Eurobank a.d. Beograd, Vuka Karadžića 10, na broj žiro računa: 250 - 1580003461200 - 16

Svrha uplate - humanitarna

Primalac: Filip Toroman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan S.

    11. jun 2013 | 22:23

    dajte broj za sms iz inostranstva ili iban!!!

  • nemamime

    11. jun 2013 | 22:39

    Kako se mogu izvršiti uplate iz "inostranstva" (BiH)?

  • Igor

    12. jun 2013 | 02:10

    Dajte sms broj!!! Ljudi nazalost uglavnom nemaju vremena da se bave uplatama preko ziro racuna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA